ΗΠΑ: Κεφάλαια από Μέση Ανατολή έλαβε εταιρεία του Κούσνερ

ΗΠΑ: Κεφάλαια από Μέση Ανατολή έλαβε εταιρεία του Κούσνερ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Περισσότερα από 90 εκατ. δολάρια από ανώνυμες πηγές του εξωτερικού φέρεται να έλαβε κτηματομεσιτική εταιρεία της οποίας συνιδιοκτήτης είναι ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ. Τα ποσά αυτά διοχετεύθηκαν στην εταιρεία αφού ο Κούσνερ προσελήφθη ως υψηλόβαθμος σύμβουλος, με αρμοδιότητα το άτυπο χαρτοφυλάκιο «ειρήνη στη Μέση Ανατολή», σύμφωνα με αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας The Guardian. Τα περισσότερα από τα κεφάλαια διοχετεύθηκαν στην εταιρεία Cadre, στην οποία ο Κούσνερ διαθέτει μερίδιο αξίας 50 εκατ. δολαρίων. Η μεταφορά των κεφαλαίων, που μάλλον προήλθαν από τη Σαουδική Αραβία, έγινε μέσω θυγατρικής της Goldman Sachs στον περιβόητο φορολογικό παράδεισο των νήσων Κέιμαν.

Ο γαμπρός και σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ διατήρησε το μερίδιό του στην εταιρεία Cadre μετά την πρόσληψή του στον Λευκό Οίκο. Τα μυστικά αυτά κεφάλαια από το εξωτερικό γεννούν νέα ερωτήματα για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων του Κούσνερ. «Θα κάνει πολλούς να αναρωτηθούν εάν επηρεάζεται από ξένα κέντρα αποφάσεων», σημειώνει η καθηγήτρια Νομικής στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον Τζέσικα Τίλιπμαν. Ο Κούσνερ έχει παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Cadre και περιόρισε το μερίδιό του στην εταιρεία κατά 75%, σύμφωνα με τους δικηγόρους του. Ο ίδιος, όμως, δεν δήλωσε το μερίδιο αυτό, όπως όφειλε να πράξει, προφασιζόμενος «αβλεψία».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή