ΚΟΣΜΟΣ

Ο πλουσιότερος ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικού συλλόγου είναι Μεξικανός

Ο πλουσιότερος ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικού συλλόγου είναι Μεξικανός

Η Οβιέδο είναι η ομάδα που έχει τον πλουσιότερο ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικού συλλόγου στον κόσμο, όπως αποκαλύπτει η top-10 κατάταξη που προυσίασε η ιταλική εφημερίδα «Sole 24 Ore» , βάσει στοιχείων από το εξειδικευμένο περιοδικό «Forbes». 

Ιδιοκτήτης της Οβιέδο είναι ο Μεξικανός μεγιστάνας Σάρλος Σλιμ, με εκτιμώμενη περιουσία 59,2 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Forbes, πέμπτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, ενώ κατείχε την «κορυφή» από το 2010 έως το 2013 , σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό.

Είναι ιδιοκτήτης της America Movil, της μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας στη Λατινική Αμερική. Η ιστορία του με την Ρεάλ Οβιέδο χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 2012, όταν έσωσε το σύλλογο καταβάλλοντας 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ταυτόχρονα όρισε έναν από τους στενούς συνεργάτες του, τον Χοακίμ ντελ Ολμο, ως τεχνικό διευθυντή 

Στη 2η θέση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της Ρεν, Φρανσουά Πινό, με 31,7 δισ. ευρώ, ο οποίος βοήθησε πρόσφατα στη χρηματοδότηση της ανακατασκευής του καθεδρικού ναού της Notre-Dame. Είναι επικεφαλής του Kering, ενός ομίλου που ιδρύθηκε το 1963 και περιλαμβάνει τις μάρκες πολυτελείας Yves Saint Laurent, Alexander McQueen και Gucci. Αποφάσισε να επενδύσει στη Ρεν το 1998, με στόχο πάντα την παραγωγή νέων ταλέντων δημιουργώντας ένα νέο κέντρο προπόνησης που ολοκληρώθηκε το 2000.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ