Η Γαλλίδα Ζεσικά Πρεαλπατό «καλύτερη pastry chef του κόσμου» (βίντεο)

Η Γαλλίδα Ζεσικά Πρεαλπατό «καλύτερη pastry chef του κόσμου» (βίντεο)

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλίδα Ζεσικά Πρεαλπατό, η δημιουργός τολμηρών και ασυνήθιστων επιδορπίων με βάση τα φρούτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ανακηρύχθηκε η καλύτερη ζαχαροπλάστης του κόσμου από την κατάταξη του World's 50 Best Restaurants (Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου).

Η 32χρονη ζαχαροπλάστρια του εστιατορίου Plaza Athenee στο Παρίσι, βραβευμένου με τρία αστέρια Μισελέν, η οποία "συμβολίζει την τόλμη και τη μοναδικότητα των πιάτων της" είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει αυτόν τον τίτλο, υπογράμμισε η Ελέν Πιετρινί, διευθύντρια της κατάταξης που καθιερώθηκε το 2002.

Η  pastry chef δεν χρησιμοποιεί ούτε κρέμα ούτε μους στα επιδόρπιά της, εξιδανικεύει τα φρούτα εποχής συνδυάζοντας τα με ξύδι και χρησιμοποιεί τη ζάχαρη όπως το αλάτι, απλά και μόνο για να νοστιμεύει τις δημιουργίες της.

Τα επιδόρπιά της εντάσσονται στην αντίληψη της "φυσικότητας" (naturalite – γευστικές δημιουργίες με χρήση κυρίως φυσικών προϊόντων), την οποία υποστηρίζει ο διάσημος σεφ Αλέν Ντικάς, μέντορας της Ζεσικά Πρεαλπατό, η οποία προτείνει με τη σειρά της τη «desseralite» (από τις λέξεις dessert, επιδόρπιο + naturalite, φυσικότητα). Αυτός είναι και ο τίτλος του βιβλίου της, στο οποίο προτείνει τις συνταγές για 50 επιδόρπια που ετοίμασε στο Plaza Athenee.

«Έχω μείνει κατάπληκτη», είπε η Πρεαλπατό μετά τη βράβευσή της, τονίζοντας ότι «είναι ένα "ωραίο δώρο"». «Τα επιδόρπια αυτά δεν είναι κατ΄ανάγκην ωραία, είναι μια δουλειά που δεν είναι εύκολη, που δεν αναγνωρίζεται πάντα και που αποτιμάται λίγο. Είμαι κατενθουσιασμένη που αυτό το είδος ήρθε στο προσκήνιο» είπε χαρακτηριστικά.

«Ουδέποτε θα στοιχημάτιζα ότι η ζαχαροπλαστική αυτή θα έδρεπε δάφνες. Είναι τεράστια τιμή για μένα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή