ΗΠΑ: Συλλήψεις 1.700 ατόμων για παιδική πορνογραφία και κακοποίηση

ΗΠΑ: Συλλήψεις 1.700 ατόμων για παιδική πορνογραφία και κακοποίηση

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη 1.700 ατόμων μετά τη δίμηνη επιχείρηση καταστολής με σκοπό τον εντοπισμό υπόπτων για παιδική πορνογραφία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η έρευνα εκπονήθηκε σε εθνικό επίπεδο από ομοσπονδιακές, κρατικές και τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου αναφέρει ότι οι εισαγγελείς των ΗΠΑ έχουν εντοπίσει περισσότερα από 300 άτομα, ύποπτοι για παραγωγή παιδικής πορνογραφίας ή για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. 

Η επιχείρηση, ονόματι «Ραγισμένη Καρδιά», διεξήχθη τον Απρίλιο και τον Μάιο, με τους αξιωματούχους να έχουν ερευνήσει πάνω από 18.500 καταγγελίες για εγκλήματα σε βάρος παιδιών. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας Ουίλιαμ Μπαρ υποσχέθηκε ότι θα θέσει «σε πλήρη ισχύ τον νόμο» σε βάρος των κατηγορουμένων. 

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η επιχείρηση στόχευε στην καταστολή υπόπτων που παρήγαγαν ή κατείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, οι οποίοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν σεξουαλικά τα παιδιά μέσω του διαδικτύου και ταξίδεψαν σε άλλα κράτη ή χώρες για να κακοποιήσουν τα παιδιά ή να ασχοληθούν με τη σωματεμπορία.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή