Σχέσεις με τη CIA είχε ο αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν

Σχέσεις με τη CIA είχε ο αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο ετεροθαλής αδελφός του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ναμ, είχε σχέσεις με τη CIA, σύμφωνα με πηγές της δημοσιογράφου της εφημερίδας Washington Post Αννας Φίφιλντ. Η πληροφορία περιλαμβάνεται στο νέο βιβλίο της Φίφιλντ, ενώ πηγή με γνώση του ζητήματος, μιλώντας στην εφημερίδα Wall Street Journal, επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τον Φεβρουάριο του 2017 με νευροπαραλυτικό αέριο, που του έριξαν στο πρόσωπο δύο γυναίκες. Ο Κιμ ήταν πρωτότοκος γιος του πρώην Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, αλλά είχε πέσει σε δυσμένεια και ζούσε ως επί το πλείστον στο Μακάο. Το άρθρο της Wall Street Journal αναφέρει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είχε πολλές συναντήσεις με πράκτορες της CIA. «Πολλές λεπτομέρειες της σχέσης του με τη CIA παραμένουν ασαφείς», σημειώνει το ρεπορτάζ.

Αμέσως μετά τη δολοφονία, η ομάδα Βορειοκορεατών αντιφρονούντων Πολιτική Αμυνα Τσεολίμα, που διατηρεί εξαιρετικά στενές σχέσεις με τη CIA, φυγάδευσε από το Μακάο τον γιο του Κιμ, Κιμ Χαν Σολ, και άλλους συγγενείς του. Ο Κιμ Χαν Σολ είναι ανιψιός του Βορειοκορεάτη ηγέτη και δισέγγονος του ιδρυτή της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Στο βιβλίο της Φίφιλντ, που τιτλοφορείται «The Great Successor» (Ο μεγάλος διάδοχος), αναφέρεται ότι ο Κιμ συναντούσε τους πράκτορες της CIA κυρίως στη Μαλαισία και στη Σιγκαπούρη. Οταν δολοφονήθηκε, στο σακίδιό του βρέθηκαν 120.000 δολάρια σε μετρητά, τα οποία θα μπορούσαν να είναι η αμοιβή του από τις πληροφορίες που προσέφερε σε αμερικανικές υπηρεσίες ή έσοδα από τα καζίνο που διαχειριζόταν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή