Ο Τραμπ παρουσίασε τα νέα Air Force One

Ο Τραμπ παρουσίασε τα νέα Air Force One

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία αποκλειστική είδηση έδωσε στο σόου του Τζορτζ Στεφανόπουλος στο  δίκτυο ABC, ο Ντόναλντ Τραμπ, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τα νέα προεδρικά αεροσκάφη Air Force One.

«Αυτά είναι τα νέα Air Force One, και το κάνω αυτό για τους άλλους προέδρους, όχι για μένα»  δήλωσε ο Τραμπ καθώς έδειχνε τα σχέδια των νέων αεροσκαφών, που θα έχουν ζωγραφισμένη την «κοιλιά» τους με τα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, κόκκινο, μπλε και λευκό.

Μάλιστα, υπερηφανεύτηκε ότι κατάφερε να «κόψει» 1.6 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχική τιμή του πρότζεκτ. 

Τα νέα προεδρικά αεροσκάφη δεν αναμένονται να παραδοθούν πριν από το 2024.

Αυτή η ανανέωση του στόλου των Air Force One είναι η πρώτη από την εποχή της προεδρίας John F Kennedy. Ωστόσο πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν ότι το νέο «ναυτικό» σχέδιο μοιάζει πολύ με αυτό του προσωπικού αεροπλάνου του Τραμπ.

Ο Τραμπ παρουσίασε τα νέα Air Force One-1

Ο προεδρικός στόλος σήμερα περιλαμβάνει δύο πανομοιότυπα Boeing 747s, τα οποία  χρησιμοποιούνται εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Τα δύο νέα αεροσκάφη θα είναι επίσης Boeing 747s, τα οποία ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι διαπραγματεύτηκε για 3.9 δισ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή