Πληροφορίες για αντιπάλους θέλει ο Τραμπ

Πληροφορίες για αντιπάλους θέλει ο Τραμπ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα δεχόταν μετά χαράς πληροφορίες για πολιτικό του αντίπαλο από τη Ρωσία ή άλλη ξένη δύναμη και ότι δεν θα έβλεπε τον λόγο να καλέσει το FBI. «Δεν πρόκειται για ανάμειξη στην πολιτική διαδικασία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Τζορτζ Στεφανόπουλος του δικτύου ABC. «Είναι έρευνα γύρω από τους αντιπάλους. Αν είχαν πληροφορίες, νομίζω ότι θα τις έπαιρνα», προσέθεσε, λέγοντας ότι θα ενημέρωνε τις Αρχές μόνον αν νόμιζε ότι «κάτι δεν πάει καλά».

Ο διοικητής του FBI Κρίστοφερ Ρέι είπε την περασμένη εβδομάδα στο Κογκρέσο ότι οι υποψήφιοι οφείλουν να ενημερώνουν. «Αν κάποιος αξιωματούχος ή εργαζόμενος σε επιτελείο υποψηφίου δεχθεί κρούση από κάποια χώρα ή άτομο που λειτουργεί για λογαριασμό χώρας με στόχο να επηρεάσει ή να εμπλακεί σε δικές μας εκλογές, το FBI θέλει να το ξέρει», δήλωσε ο Ρέι.

Ο γιος του προέδρου Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, κατέθεσε χθες στην επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας σχετικά με το μήνυμα που έλαβε προεκλογικά και το οποίο του ανακοίνωνε ότι θα δημοσιευθούν πληροφορίες σχετικές με την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. «Αν σήμερα ξένοι, Ρώσοι, Κινέζοι, ή άλλοι, εμφανιστούν και προσφέρουν πληροφορίες για τους αντιπάλους σας, το επιτελείο σας πρέπει να τις δεχθεί ή να καλέσει το FBI;» ερωτήθηκε. «Ισως κάνεις και τα δύο», απάντησε ο Τραμπ. «Ισως να θέλεις να ακούσεις, δεν βλάπτει το να ακούς».

«Θέλετε τέτοιου είδους παρέμβαση στις εκλογές μας;» ρώτησε ο Στεφανόπουλος. «Δεν είναι παρέμβαση», απάντησε ο Τραμπ. «Εχουν πληροφορίες. Λέγεται έρευνα για τον αντίπαλο. Αν μιλήσετε ειλικρινά με τους βουλευτές και τους γερουσιαστές, όλοι το κάνουν. Πάντα αυτό έκαναν, έτσι λειτουργούν τα πράγματα», κατέληξε ο Τραμπ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή