Για πρώτη φορά «Παρέλαση Υπερηφάνειας» στις Βερμούδες

Για πρώτη φορά «Παρέλαση Υπερηφάνειας» στις Βερμούδες

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο Pride Parade – Παρέλαση Υπερηφάνειας διοργανώνεται στις Βερμούδες στις 31 Αυγούστου, εννέα μήνες μετά την απόφαση της νησιωτικής χώρας να νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλοφίλων.

«Υπάρχει μια εγγενής αξία σε μια δημόσια γιορτή της LGBTQ κοινότητας στις Βερμούδες ως υπενθύμιση ότι υπάρχουμε και είμαστε κάτοικοι των Βερμούδων» δήλωσε στον τοπικό Τύπο ο εκπρόσωπος της οργάνωσης OutBermuda, που διοργανώνει το Pride Parade.

«Είναι επίσης ένας φάρος ελπίδας για τη νεολαία LGBTQ και για άλλους που αισθάνονται ότι είναι μόνοι. Η OutBermuda θα συνεχίσει να προωθεί και να υποστηρίζει την υγεία, την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια, τη σιγουριά και την προστασία της κοινότητας LGBTQ στις Βερμούδες, για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται».

Η νησιωτική χώρα αρχικά νομιμοποίησε τον γάμο ομοφυλοφίλων τον Μάιο του 2017, αλλά ξεκίνησε μια περίοδος με νομικές διαμάχες και αμφιταλαντεύσεις. Η νομιμοποίηση καταργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, με νόμο που τέθηκε σε ισχύ από τον κυβερνήτη, Τζον Ράνκιν.

Μετά από νομικές διαδικασίες και διαβουλεύσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο, που διήρκεσαν μήνες, οι Βερμούδες και πάλι αναγνώρισαν νομική προστασία στα ζευγάρια του ίδιου φύλου τον Νοέμβριο του 2018.

Την περίοδο κατά την οποία ο γάμος ομοφυλοφίλων ήταν παράνομος στις Βερμούδες, οι ταξιδιώτες ζήτησαν μποϊκοτάζ της νησιωτικής χώρας στον Ατλαντικό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή