Giannis το πιο δημοφιλές ελληνικό όνομα για νεογέννητα στις ΗΠΑ

Giannis το πιο δημοφιλές ελληνικό όνομα για νεογέννητα στις ΗΠΑ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να ξέρουμε μέχρι σήμερα μόνο έναν Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά πιθανότητα χάρις στον νεαρό Έλληνα σούπερ σταρ θα συναντάμε πλέον όλο και περισσότερους Γιάννηδες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας USA Today που ερεύνησε την ομοσπονδιακή βάση δεδομένων και διαπίστωσε ότι το όνομα Γιάννης παρουσιάζει αύξηση 135% σε σχέση με πέρυσι και 662% συγκριτικά με το 2016.

Μάλιστα η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι το 2015 μόλις έξι νεογέννητα παιδιά είχαν λάβει το όνομα Γιάννης στις ΗΠΑ. 

Μάλιστα, η εφημερίδα επισημαίνει πως το όνομα του Γιάννη ήταν αυτό που κατέκτησε την κορυφή της μεγαλύτερης αύξησης για το 2018, ένα γεγονός που ερμηνεύεται και ως θετικός οιωνός για τις προοπτικές του Έλληνα γκαρντ να κερδίσει το φετινό βραβείο του MVP στο NBA.

Πάντως δεν πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, καθώς, όπως τονίζει η USA Today, πολλές φορές στο παρελθόν τα πρότυπα από τον χώρο του αθλητισμού αλλά και της ευρύτερης βιομηχανίας θεάματος έχουν δημιουργήσει τάσεις για την ονομασία των νεογέννητων παιδιών. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή