To deal των 3,7 δις. δολαρίων: Στον μεγιστάνα Patrick Drahi ο οίκος Sotheby’s

To deal των 3,7 δις. δολαρίων: Στον μεγιστάνα Patrick Drahi ο οίκος Sotheby’s

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Γάλλο-ισραηλινό δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Alticeκαι συλλέκτη έργων τέχνης, Patrick Drahi, πουλήθηκε σήμερα ο διάσημος οίκος δημοπρασιών Sotheby’s, σε μία ιστορική αγοραπωλησία.

Ο  παλαιότερος (275 ετών) και μεγαλύτερος διεθνής οίκο δημοπρασιών στον κόσμο,πουληθηκε στον Drahi για 3,7 δις. δολάρια και πλέον γίνεται ιδιωτικός μετά από τρεις δεκαετίες ως δημόσια εταιρεία, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

«To Sotheby's είναι ένα από τα πιο κομψά και φιλόδοξα brands παγκοσμίως», δήλωσε ο Drahi μετά την ανακοίνωση της αγοραπωλησίας, προσθέτοντας ότι είναι πολλά χρόνια πελάτης και θαυμαστής της εταιρείας

Με τη σημερινή εξαγορά του Sotheby’s από ιδιώτη, πλέον οι δύο μεγαλύτεροι οίκοι δημοπρασιών ανήκουν σε Γάλλους αφού και ο οίκος Christie's εξαγοράστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80 από την οικογένεια Pinault.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή