Κίνα: Ουάσιγκτον και Τεχεράνη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση

Κίνα: Ουάσιγκτον και Τεχεράνη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα κάλεσε σήμερα τους Αμερικανούς και τους Ιρανούς να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, μετά την ανακοίνωση για την αποστολή επιπλέον 1.000 αμερικανών στρατιωτικών στη Μέση Ανατολή και την προειδοποίηση της Τεχεράνης ότι θα υπερβεί σύντομα ένα όριο που προβλέπεται από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμά της.

«Καλούμε όλα τα μέρη να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους (…) και να μην ανοίξουν το κουτί της Πανδώρας», δήλωσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις αμερικανικές ενισχύσεις.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κυρίως οφείλουν να αλλάξουν την πρακτική τους να ασκούν τη μέγιστη πίεση (…) Αυτό όχι μόνο δεν θα επιτρέψει την επίλυση του προβλήματος, αλλά και θα επιδεινώσει την κρίση», πρόσθεσε.

«Το Ιράν οφείλει να πάρει τις αποφάσεις του με προσοχή, δεν πρέπει να εγκαταλείψει απερίσκεπτα αυτή τη συμφωνία», προειδοποίησε επίσης ο Ουάνγκ Γι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον σύρο υπουργό Εξωτερικών Ουαλίντ αλ-Μουάλεμ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή