Θερμή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη

Θερμή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες κληρικοί και λαϊκοί – ανάμεσά τους και νέοι της ομογένειας με παραδοσιακές ενδυμασίες – υποδέχθηκαν θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στο αεροδρόμιο «Κένεντι» της Νέας Υόρκης, το απόγευμα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας), εν όψει της ενθρόνισής του ως νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής το Σάββατο 22 Ιουνίου, στον Καθεδρικό Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν.

Παρόντα ήταν και όλα τα μέλη της Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου και καθώς και βοηθοί επίσκοποι, ενώ ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος τον συνόδευσε τιμητικά στην πτήση από την Κωνσταντινούπολη.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής καλωσόριδαν απευθύνοντας σύντομους χαιρετισμούς, ο αρχαιότερος των συνοδικών ιεραρχών, Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος και οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Αλέξης Φαίδωνος.

Στον χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωθέντες, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους συγκεντρωθέντες για τη θερμή υποδοχή.

«Τα χαμόγελά σας, ο ενθουσιασμός σας, η αγάπη σας είναι εκφράσεις των ευλογιών του Θεού και τις αποδέχομαι, καθώς αγκαλιάζω ολόκληρο τον πιστό Λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ως προσφιλή πνευματικά τέκνα μου».

Τόνισε ότι έρχεται στην Αρχιεπισκοπή Αμερική για να υπηρετήσει κι όχι να υπηρετηθεί και και εξέφρασε την επιθυμία να προσεγγίσει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε σχέση με το δικό του όραμα για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ο κ. Ελπιδοφόρος είπε πως πρέπει να εργασθούμε μαζί για να κτίσουμε μια Αρχιεπισκοπή η οποία θα προτιμά την αριστεία από τη συνήθεια, τη δεκτικότητα από την απομόνωση και την αξιοπρέπεια από τη σκοπιμότητα.

«Φθάνω στις ευλογημένες αυτές ακτές γεμάτος ελπίδα -όλοι εσείς είσθε οι «Ελπιδοφόροι» μου -οι φορείς της ελπίδος και της υψηλής προσμονής ότι αυτή η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα προοδεύσει από «δόξης εις δόξαν», όπως λέει ο Απόστολος, και όπως λέω κι εγώ – θα το επιτύχουμε μαζί».

Αμέσως μετά την άφιξή του στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επρόκειτο να έχει ιδιωτικό δείπνο με τον προκάτοχό του, Αρχιεπίσκοπο Γέροντα πρώην Αμερικής Δημήτριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή