ΚΟΣΜΟΣ

Ο νέος επικεφαλής του Πενταγώνου Μαρκ Έσπερ στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ

Ο νέος επικεφαλής του Πενταγώνου Μαρκ Έσπερ στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ

Ο νέος επικεφαλής του Πενταγώνου Μαρκ Έσπερ θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

«Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, ο υφυπουργός αρμόδιος για τον στρατό ξηράς Μαρκ Έσπερ θα γίνει υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας στις 24 Ιουνίου», επεσήμανε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του.

«Θα μεταβεί στην επικείμενη σύνοδο των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες», η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 26 και 27 Ιουνίου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Στόχος των συναντήσεων αυτών θα είναι να επαναβεβαιωθεί η δέσμευση των ΗΠΑ στην ενίσχυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, να διασφαλιστεί ότι η κατανομή του οικονομικού βάρους θα είναι πιο αποτελεσματική, να ενισχυθεί το επίπεδο ετοιμασίας των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και να απαντηθούν ερωτήματα εθνικής ασφάλειας στην περιοχή», εξήγησε το Πεντάγωνο.

Η νέα αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, έξι μήνες μετά την αποχώρηση του πρώην στρατηγού των Πεζοναυτών Τζιμ Μάτις ο οποίος θεωρούνταν από τους συμμάχους των ΗΠΑ εγγυητής της διεθνούς σταθερότητας, κινδυνεύει να δυσαρεστήσει τους Ευρωπαίους εταίρους των ΗΠΑ, που έχουν ήδη ενοχληθεί από την πολιτική απομόνωσης που ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ