Ντ. Τραμπ: Λατρεύω τους μετανάστες

Ντ. Τραμπ: Λατρεύω τους μετανάστες

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λατρεύω τους μετανάστες» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κήρυξε επισήμως την Τρίτη την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2020, αποσκοπώντας να προσελκύσει τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Telemundo.

Όταν κατηγορήθηκε, προτού ακόμη αρχίσει η συνέντευξη, από τον δημοσιογράφο του δικτύου ότι είναι «πολύ σκληρός απέναντι στους μετανάστες», ο πρόεδρος Τραμπ τον διέκοψε:

«Θέλετε να πείτε με τους λαθρομετανάστες. Γιατί εγώ ήμουν πολύ καλός με τους μετανάστες».

«Λατρεύω τους μετανάστες. Η χώρα αυτή βασίζεται στους μετανάστες», έσπευσε να προσθέσει, φτάνοντας ακόμη στο σημείο να δηλώσει ότι θέλει περισσότερους, για να μπορέσουν να καλυφθούν οι πολυάριθμες θέσεις απασχόλησης στην βιομηχανία τις οποίες, όπως διαβεβαίωσε, έφερε πίσω στις ΗΠΑ μετά την εκλογή του στην προεδρία το 2016.

Κατά τη συνέντευξη αυτή εξάλλου, την πρώτη του σε ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των ισπανόφωνων δεν ήταν ποτέ τόσο χαμηλό στην ιστορία της χώρας και ότι η δημοτικότητα του ιδίου μεταξύ των ισπανόφωνων αυξήθηκε κατά 17 μονάδες.

Γιατί; «Διότι είμαι σκληρός όσον αφορά τα σύνορα. Οι ισπανόφωνοι θέλουν αυστηρότητα στα σύνορα», εξήγησε ο δισεκατομμυριούχος.

«Δεν θέλουν ανθρώπους που έρχονται να πάρουν τις δουλειές τους. Δεν θέλουν να έρθουν εγκληματίες και κατανοούν το θέμα των συνόρων καλύτερα από τον καθένα».

Στην ερώτηση που του απηύθυνε ο δημοσιογράφος για ένα από τα μηνύματα που ανήρτησε στο Twitter στην αρχή της εβδομάδας, στο οποίο υποσχόταν να απελάσει «εκατομμύρια παράνομους ξένους», ο Τραμπ αποκρίθηκε ότι «πολλοί από αυτούς» δεν προέρχονται υποχρεωτικά από την Λατινική Αμερική, αλλά από «την Κίνα και άλλα μέρη του κόσμου που ούτε μπορείτε να φανταστείτε».

Προς το τέλος της συνέντευξης, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε εξάλλου τις επιτυχημένες προσπάθειες που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό το Μεξικό για να σταματήσει τους επίδοξους μετανάστες που θέλουν να πάνε στις ΗΠΑ και έκρινε ότι η αυστηρή του στάση απέναντι στην Κούβα και την Βενεζουέλα θα του εξασφαλίσουν το 2020 την συμπάθεια του ισπανόφωνου εκλογικού σώματος.

«Θα ασχοληθούμε με την Κούβα όπως αρμόζει», δεσμεύτηκε. «Όχι με τον τρόπο του Ομπάμα, που ήταν καταστροφικός», σημείωσε.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς θα μεταβεί την Τρίτη στο Μαϊάμι, όπου διαμένουν πολλοί Αμερικανοί κουβανικής καταγωγής, για να ξεκινήσει μια ομάδα υποστήριξης του Τραμπ στους κόλπους της ισπανόφωνης κοινότητας με την ονομασία: «Λατίνοι υπέρ Τραμπ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε επισήμως την Τρίτη την προεκλογική του εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2020 από την Φλόριντα, την πολιτεία-κλειδί των αμερικανικών εκλογών στην οποία η ψήφος των ισπανοφώνων διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή