ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες από τα συντρίμμια του αμερικανικού drone που κατέρριψε το Ιράν

ΔΡΟΝΕ

Μία μέρα μετά την κατάρριψη του του στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) των ΗΠΑ πάνω από την Θάλασσα του Ομάν, η Τεχεράνη έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

eikones-apo-ta-syntrimmia-toy-amerikanikoy-drone-poy-katerripse-to-iran0

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν τον ναύαρχο Χατζιζαντέχ, επικεφαλής της μονάδας Αεροδιαστημικής των Φρουρών της Επανάστασης, να απαντά στις ερωτήσεις δημοσιογράφου, μπροστά από συντρίμμια αραδιασμένα στη σειρά στο έδαφος ή σε ράφια.

eikones-apo-ta-syntrimmia-toy-amerikanikoy-drone-poy-katerripse-to-iran1

«Τα συντρίμμια επέπλεαν, τα ανασύραμε στην επιφάνεια στα χωρικά ύδατά μας», δήλωσε ο Χατζιζαντέχ, τονίζοντας  πως άλλα τμήματα του drone βυθίστηκαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν εξέπεμψε δύο φορές προειδοποίηση προτού καταρρίψει το αμερικανικό drone.

eikones-apo-ta-syntrimmia-toy-amerikanikoy-drone-poy-katerripse-to-iran2

Σύμφωνα με το IRIB, τα πλάνα γυρίστηκαν σε μια «βάση» των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, η τοποθεσία της οποίας δεν αναφέρθηκε.

eikones-apo-ta-syntrimmia-toy-amerikanikoy-drone-poy-katerripse-to-iran3

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το Ιράν διαθέτει «αδιάσειστες» αποδείξεις ότι το αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε εισέλθει στον ιρανικό εναέριο χώρο, αντίθετα με τους ισχυρισμούς της Ουάσινγκτον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ