Εικόνες από τα συντρίμμια του αμερικανικού drone που κατέρριψε το Ιράν

Εικόνες από τα συντρίμμια του αμερικανικού drone που κατέρριψε το Ιράν

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία μέρα μετά την κατάρριψη του του στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) των ΗΠΑ πάνω από την Θάλασσα του Ομάν, η Τεχεράνη έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Εικόνες από τα συντρίμμια του αμερικανικού drone που κατέρριψε το Ιράν-1

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν τον ναύαρχο Χατζιζαντέχ, επικεφαλής της μονάδας Αεροδιαστημικής των Φρουρών της Επανάστασης, να απαντά στις ερωτήσεις δημοσιογράφου, μπροστά από συντρίμμια αραδιασμένα στη σειρά στο έδαφος ή σε ράφια.

Εικόνες από τα συντρίμμια του αμερικανικού drone που κατέρριψε το Ιράν-2

«Τα συντρίμμια επέπλεαν, τα ανασύραμε στην επιφάνεια στα χωρικά ύδατά μας», δήλωσε ο Χατζιζαντέχ, τονίζοντας  πως άλλα τμήματα του drone βυθίστηκαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν εξέπεμψε δύο φορές προειδοποίηση προτού καταρρίψει το αμερικανικό drone.

Εικόνες από τα συντρίμμια του αμερικανικού drone που κατέρριψε το Ιράν-3

Σύμφωνα με το IRIB, τα πλάνα γυρίστηκαν σε μια «βάση» των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, η τοποθεσία της οποίας δεν αναφέρθηκε.

Εικόνες από τα συντρίμμια του αμερικανικού drone που κατέρριψε το Ιράν-4

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το Ιράν διαθέτει «αδιάσειστες» αποδείξεις ότι το αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε εισέλθει στον ιρανικό εναέριο χώρο, αντίθετα με τους ισχυρισμούς της Ουάσινγκτον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή