ΗΠΑ-Ιράν: Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαιώνει ότι «δεν θέλει πόλεμο»

ΗΠΑ-Ιράν: Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαιώνει ότι «δεν θέλει πόλεμο»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες Παρασκευή ότι δεν θέλει πόλεμο με το Ιράν, αλλά ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι εάν ξεσπάσει σύρραξη, θα έχει αποτέλεσμα την «εξάλειψη» της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Δεν επιδιώκω πόλεμο, ο οποίος αν γίνει θα οδηγήσει σε εξάλειψη που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ. Αλλά δεν θέλω να το κάνω αυτό», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο NBC News μία ημέρα αφού ανακάλεσε τη διαταγή που είχε δώσει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να εξαπολύσουν πυραυλικά πλήγματα στην ιρανική επικράτεια σε αντίποινα για την κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ανήσυχοι για την κλιμάκωση της έντασης Μέρκελ και Τουσκ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε ανησυχία για την ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, σημειώνοντας ότι το θέμα συζητήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

«Φυσικά ανησυχούμε για την κατάσταση και θέλουμε διπλωματικές διαπραγματεύσεις, να εξευρεθεί πολιτική λύση σε αυτή την πολύ τεταμένη κατάσταση», είπε η Μέρκελ.

Η ΕΕ «ανησυχεί πολύ για τις εξελίξεις στην περιοχή του Κόλπου», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, για τον οποίο μερικές φορές το καλύτερο είναι να μη γίνονται «επεμβάσεις».

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS, DPA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή