Γραφείο τελετών στέλνει στάχτες στο διάστημα για 12.000 δολάρια το γραμμάριο

Γραφείο τελετών στέλνει στάχτες στο διάστημα για 12.000 δολάρια το γραμμάριο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν κάποιος έχει πολλά λεφτά και εκκεντρικά γούστα, ακόμα και μετά θάνατον μπορεί να κάνει τη διαφορά – για παράδειγμα να ζητήσει να σκορπιστούν οι στάχτες του στο διάστημα.

Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει ένα γραφείο τελετών, το Celestis Memorial Spaceflights, το οποίο συνεργάζεται με την SpaceX για «διαστημικές» κηδείες.

Μάλιστα, μία «πτήση κηδείας» έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου, με τον πύραυλο Falcon Heavy, ο οποίος – εκτός από δορυφόρους – θα μεταφέρει σε τροχιά και μεταλλικές μικροσκοπικές κάψουλες – σφραγισμένα δοχεία, με τις στάχτες 152 ανθρώπων.

Γραφείο τελετών στέλνει στάχτες στο διάστημα για 12.000 δολάρια το γραμμάριο-1

Η εταιρία αγοράζει αποθηκευτικό χώρο στο διαστημόπλοιο και χρεώνει για κάθε «διαστημική» κηδεία το… διαστημικό ποσό των  5.000 δολαρίων ανά γραμμάριο στάχτης.

Μάλιστα, οι κάψουλες φέρουν και μεταλλικές ταμπλέτες – εν είδη επιτύμβιας στήλης – που γράφουν ανάλογα κατευόδια όπως «φτάσε στα αστέρια» (Reach for the stars).

Για αυτούς που δεν αρκούνται στην απλή τροχιά, το Celestis Memorial Spaceflights μπορεί να στείλει ακόμα πιο μακριά, στο αχανές διάστημα, τις στάχτες των αγαπημένων μας  – ωστόσο, το κόστος για αυτές τις πιο μακρινές διαστημικές κηδείες ξεκινά από 12.500 δολάρια ανά γραμμάριο.

Η εταιρία θεωρείται πρωτοπόρος σε αυτού του είδους τις τελετές – έχει ήδη στείλει στα ύψη – αλλά εντός τροχιάς – ρουκέτες με 15 κάψουλες, έξι σε τροχιά γύρω από τη Γη και μία στη Σελήνη.

ΥΓ: Μεταξύ των πιο διάσημων «πελατών» του Celestis Memorial Spaceflights ήταν ο ηθοποιός Star Trek, James Doohan, ο οποίος πέθανε το 2005. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή