«Μην είσαι δειλός, Τζόνσον, γίνε άνδρας», λέει ο Τζέρεμι Χαντ

«Μην είσαι δειλός, Τζόνσον, γίνε άνδρας», λέει ο Τζέρεμι Χαντ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε χθες ο Τζέρεμι Χαντ, υποψήφιος για την πρωθυπουργία και την αρχηγία των Συντηρητικών και αντίπαλος του Μπόρις Τζόνσον, καλώντας τον Τζόνσον να επιδείξει γενναιότητα και πνεύμα διαφάνειας. «Μην είσαι δειλός, Μπόρις. Δείξου άνδρας και δείξε στο έθνος ότι μπορείς να διαχειρισθείς τη διαφάνεια που απαιτεί η πρωθυπουργία», έγραψε ο Χαντ σε άρθρο του στους Times. Ο Τζόνσον θεωρείται φαβορί για την πρωθυπουργία, ενώ έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για την απόφασή του να αποφύγει τις εμφανίσεις στα ΜΜΕ και τα ντιμπέιτ.

Οι επικρίσεις αυτές αυξήθηκαν μετά την άρνηση του Τζόνσον να σχολιάσει το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν η αστυνομία δέχθηκε παράπονα γειτόνων για έντονο καβγά μεταξύ του Τζόνσον και της συντρόφου του, Κάρι Σίμονς. Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το περιστατικό, ο Τζόνσον είπε ότι «το κοινό δεν θέλει να ακούει για τέτοια». Οπαδοί του Τζόνσον υποστήριξαν ότι ο γείτονάς του είναι μέλος των Εργατικών και ότι ειδοποίησε την αστυνομία σε μία συνειδητή προσπάθεια να εκθέσει τον υποψήφιο για την πρωθυπουργία.

Στο μεταξύ, ήρθαν στο φως στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο ακροδεξιός πρώην σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, Στιβ Μπάνον, είχε επαφές με τον Μπόρις Τζόνσον. Το Σάββατο, η βρετανική εφημερίδα Observer δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο ο Μπάνον εμφανίζεται να συζητάει με τον Τζόνσον, αφού του προσέφερε συμβουλές για ομιλία του, λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών. Ο Τζόνσον είχε μέχρι στιγμής αρνηθεί κάθε σχέση με τον Μπάνον, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία «αριστερίστικη παραίσθηση».

Στο βίντεο, ο Μπάνον λέει: «Σήμερα θα δούμε αν ο Μπόρις Τζόνσον θα ανατρέψει τη βρετανική κυβέρνηση. Συζητούσα όλο το Σαββατοκύριακο μαζί του για την ομιλία του». Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Μπάνον και ο Τζόνσον είχαν συχνές συναντήσεις πέρυσι, την εποχή της παραίτησης του Τζόνσον ως ΥΠΕΞ.

Σφυγμομέτρηση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο έδειξε ότι η δημοτικότητα του Τζόνσον υποχώρησε σημαντικά μετά την αποκάλυψη για τον καβγά με τη σύντροφό του, με τη διαφορά υπέρ του Τζόνσον έναντι του Χαντ να έχει συρρικνωθεί στο 11%, από 27% που ήταν πριν από μία εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή