Η Κύπρος αποχαιρετά σήμερα τον Δημήτρη Χριστόφια

Η Κύπρος αποχαιρετά σήμερα τον Δημήτρη Χριστόφια

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας θα τελεστεί σήμερα στις 17.00, δημοσία δαπάνη, η κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο, ενώ η σημερινή ημέρα έχει κηρυχθεί ως αργία στην Κύπρο.

Από τις 9.00 το πρωί –  μέχρι τις 15.00 – η σορός εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία.

Στις 15.00 το φέρετρο με τη σορό του Δημήτρη Χριστόφια θα τοποθετηθεί σε κιλίβαντα πυροβόλου και εν πομπή μελών της ΕΔΟΝ, θα πορευθεί προς τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Στην Κύπρο για την κηδεία του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με την εξέλιξη της κυπριακής Αριστεράς, αναμένεται να φθάσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Πολυπληθής θα είναι η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γ.γ του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπας.

Μεγάλη είναι και η λίστα των αντιπροσωπειών από το εξωτερικό, κυρίως αριστερών κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Τα Ηνωμένα Έθνη στην κηδεία θα εκπροσωπήσει η Επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. 

Από πλευράς Τ/κ έντονη θα είναι η παρουσία αντιπροσωπειών από αριστερά και σοσιαλιστικά κόμματα καθώς και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα εκπροσωπηθεί από τον Μπαρίς Μπουρτζιού. 

Ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας την Παρασκευή, 21/6, σε ηλικία 72 ετών, μετά από πολυήμερη νοσηλεία του – αρχικά στη Μεταμοσχευτική Μονάδα και στη συνέχεια την Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή