Επικίνδυνα τα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον, λέει ο αντίπαλός του

Επικίνδυνα τα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον, λέει ο αντίπαλός του

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευση του Μπόρις Τζόνσον ότι θα οδηγήσει τη Βρετανία εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης «ό,τι και να γίνει» επέκρινε χθες ο αντίπαλός του για την πρωθυπουργία και την αρχηγία του Συντηρητικού Κόμματος, υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, λέγοντας ότι ο Τζόνσον ενδέχεται να καταστρέψει τους Τόρις εάν εκλεγεί πρωθυπουργός και να μην τηρήσει τη δέσμευσή του για έξοδο από την Ε.Ε. Ο Χαντ άσκησε επίσης κριτική στην Ε.Ε., λέγοντας ότι οι Βρυξέλλες δεν συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό στη Βρετανία τα τελευταία τρία χρόνια.

Η δέσμευση του Μπόρις Τζόνσον ότι η Βρετανία θα εξέλθει από την Ενωση «ό,τι και να γίνει» μπορεί να προκαλέσει αδιέξοδο στο Κοινοβούλιο, η πλειοψηφία των μελών του οποίου αντιτίθεται σε έξοδο χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Τζέρεμι Χαντ είπε: «Εάν επιλέξουμε την τακτική “ό,τι και να γίνει” του Μπόρις Τζόνσον, ο κίνδυνος είναι ότι θα οδηγηθούμε άθελά μας σε γενικές εκλογές καθώς το Κοινοβούλιο θα σταματήσει τη διαδικασία εξόδου, όπως έκανε και τον Μάρτιο. Αυτό θα σημάνει ότι θα έχουμε τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν στην Ντάουνινγκ Στριτ και δεν θα υπάρξει Brexit».

Παρότι ο Χαντ είχε ψηφίσει υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ενωση το 2016, σήμερα δηλώνει ότι άλλαξε γνώμη και υποστηρίζει το Brexit. Ο υπουργός Εξωτερικών έχει δηλώσει ότι διαφωνεί με την τακτική της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, επιμένοντας ότι οι Βρυξέλλες συμπεριφέρθηκαν περιφρονητικά στη Βρετανία.

Στο μεταξύ, «ανόητη» χαρακτήρισε χθες την απειλή του Μπόρις Τζόνσον ότι το Λονδίνο θα αρνηθεί να καταβάλει τα 43,5 δισ. ευρώ που οφείλει στην Ε.Ε. ο εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, Ντέτλεφ Ζάιφ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας αποχώρησης του περασμένου Νοεμβρίου. «Οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν αποτελούν καλή βάση συνεννόησης», είπε ο κ. Ζάιφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή