ΚΟΣΜΟΣ

Κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα στην Ευρώπη – Αυξάνονται τα θύματα (χάρτης – βίντεο – φωτογραφίες)

Κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα στην Ευρώπη – Αυξάνονται τα θύματα (χάρτης – βίντεο – φωτογραφίες)

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές σε πολλές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις καθώς σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί το κύμα καύσωνα που πλήττει τη Γηραιά Ήπειρο από την αρχή της εβδομάδας.

Ειδικά στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος θα αγγίξει ακόμα και τους 44 βαθμούς, με τις τοπικές Αρχές να έχουν προχωρήσει στην λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται ακόμα στην Γερμανία, την Τσεχία και την Πολωνία. 

Κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα στην Ευρώπη – Αυξάνονται τα θύματα (χάρτης – βίντεο – φωτογραφίες)-1

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θ' ανέβει κι άλλο και μπορεί να «καταρριφθεί τοπικά το εθνικό ρεκόρ», σύμφωνα με τη Meteo France, ρεκόρ που ανάγεται στις 12 Αυγούστου 2003 με 44,1 βαθμούς Κελσίου στο Σεν-Κριστόλ-λεζ-Αλέ ε Κονκεϊράκ στην Γκαρ (νότια).

Μετά του τρεις νεκρούς στη Γαλλία, άλλοι τρεις άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής στη Γερμανία εξαιτίας του πρωτοφανούς καύσωνα. 

Στο Μιλάνο, στην Ιταλία, ένας άστεγος ηλικίας 72 ετών πέθανε σήμερα το πρωί κοντά στον κεντρικό σταθμό της πόλης, εξαιτίας του καύσωνα. Θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένονται σήμερα και αύριο Παρασκευή στην ιταλική χερσόνησο, ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα νότια.

Κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα στην Ευρώπη – Αυξάνονται τα θύματα (χάρτης – βίντεο – φωτογραφίες)-2
Στο Μιλάνο, εθελοντές μοιράζουν μπουκαλάκια με νερό στους άστεγους

Είκοσι επτά άτομα  έχουν πνιγεί μέχρι στιγμής στη Λιθουανία προσπαθώντας να δροσιστούν σε ποτάμια και παραλίες, καθώς η θερμοκρασία έφτασε σε ασυνήθιστα για τη χώρα ύψη, αγγίζοντας στου 36 βαθμούς.

Κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα στην Ευρώπη – Αυξάνονται τα θύματα (χάρτης – βίντεο – φωτογραφίες)-3
Ηλικιωμένος υπάλληλος του δήμου γεμίζει το μπουκάλι του με νερό από σιντριβάνι στο Μινσκ – Στη Λευκορωσία ο υδράργυρος άγγιξε τους πρωτοφανείς για τη χώρα 30 βαθμούς Κελσίου

Στην Πολωνία, το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι 90 άνθρωποι έχουν πνιγεί αυτό το μήνα σε λίμνες και ποτάμια, εξαιτίας της μεγάλης ζέστης.

Κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα στην Ευρώπη – Αυξάνονται τα θύματα (χάρτης – βίντεο – φωτογραφίες)-4
Μπάνιο και selfies σε λίμνη του Βερολίνου

Στην Ισπανία, έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στην Καταλονία, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη για δεύτερη μέρα. «Δεν έχουμε αντιμετωπίσει τόσο μεγάλη πυρκαγιά τα τελευταία 20 χρόνια», ανακοίνωσε η καταλανική περιφερειακή κυβέρνηση.

Κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα στην Ευρώπη – Αυξάνονται τα θύματα (χάρτης – βίντεο – φωτογραφίες)-5

Στη Γαλλία, η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου διανέμει νερό στους δρόμους και επισκέπτεται τους απομονωμένους ανθρώπους, ενώ υδροφόρες στην Πράγα δροσίζουν τους πολίτες ψεκάζοντας με νερό.