Συνελήφθη ύποπτος για το Μπατακλάν 4 χρόνια μετά την τραγωδία

Συνελήφθη ύποπτος για το Μπατακλάν 4 χρόνια μετά την τραγωδία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Γερμανικές Αρχές συνέλαβαν σήμερα έναν Βόσνιο υπήκοο, ο οποίος καταζητείτο για την τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν τον Νοέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο τοπικός εισαγγελέας της Δρέσδης, ο 39χρονος συνελήφθη με βάση ένα Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που εκδόθηκε από το Βέλγιο και οι Αρχές σκέφτονται την έκδοση του.

«Ο συλληφθείς αναγνωρίστηκε ως ο Adis A.και είναι ύποπτος για συνέργεια σε τρομοκρατική οργάνωση σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της αίθουσας συναυλιών Bataclan, στις 13 Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, στη διάρκεια των οποίων έχασαν συνολικά τη ζωή τους 131 άνθρωποι» αναφέρει η ανακοίνωση του εισαγγελέα.

Ο ύποπτος συνελήφθη συνελήφθη τη νύχτα της 19ης προς την 20η Ιουνίου στην πόλη Μπαντ Ντούρενμπεργκ, στην Ανατολική Γερμανία. Οι Αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του μέσω μιας ξεχωριστής έρευνας κατά δυο Βοσνίων, που αφορούσε σε παραβίαση του νόμου περί οπλοκατοχής.

Με πληροφορίες από AP, Politico.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή