ΚΟΣΜΟΣ

Ένας 17χρονος το νέο θύμα του καύσωνα στην Ευρώπη

Ένας 17χρονος το νέο θύμα του καύσωνα στην Ευρώπη

Ένας 17χρονος πέθανε σήμερα από θερμοπληξία σε ένα χωριό της Ανδαλουσίας, στη νότια Ισπανία, ανακοίνωσαν οι αρχές, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το πρώτο καταγεγραμμένο επισήμως θύμα του κύματος καύσωνα που αντιμετωπίζει αυτές τις μέρες η Ισπανία.

Σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας, ο νεαρός άνδρας ζαλίστηκε και βούτηξε στην πισίνα του χώρου όπου εργαζόταν, αλλά όταν βγήκε από το νερό είχε σπασμούς και διακομίσθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και κεντρική Ευρώπη αντιμετωπίζουν την τελευταία εβδομάδα κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ειδικά στη Γαλλία,  ο υδράργυρος ενδέχεται σήμερα να σπάσει το "εθνικό ρεκόρ" που ανάγεται στον Αύγουστο του 2003 και είναι οι 44,1 βαθμοί που είχαν καταγραφεί στο Γκαρ.

Στο Μιλάνο, στην Ιταλία, ένας άστεγος ηλικίας 72 ετών πέθανε χθες  το πρωί κοντά στον κεντρικό σταθμό της πόλης.

Μετά του τρεις νεκρούς στη Γαλλία, άλλοι τρεις άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής στη Γερμανία εξαιτίας του πρωτοφανούς καύσωνα. 

Είκοσι επτά άτομα  έχουν πνιγεί μέχρι στιγμής στη Λιθουανία προσπαθώντας να δροσιστούν σε ποτάμια και παραλίες ενώ στην Πολωνία, το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι 90 άνθρωποι έχουν πνιγεί αυτό το μήνα σε λίμνες και ποτάμια, εξαιτίας της μεγάλης ζέστης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ