La Stampa: Η Ιταλία σκέφτεται τον Ντράγκι για επικεφαλής της Κομισιόν

La Stampa: Η Ιταλία σκέφτεται τον Ντράγκι για επικεφαλής της Κομισιόν

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να προτείνει επισήμως τον Μάριο Ντράγκι για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζει η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa.

Η θητεία του Ιταλού επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λήγει στις 31 Οκτωβρίου και η Ρώμη εξετάζει το ενδεχόμενο να τον προτείνει επισήμως για υποψήφιο διάδοχο του Γιούνκερ στο τιμόνι της Κομισιόν, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για τα κορυφαία πόστα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η θητεία του Ιταλού επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λήγει στις 31 Οκτωβρίου και η Ρώμη εξετάζει το ενδεχόμενο να τον προτείνει επισήμως για υποψήφιο διάδοχο του Γιούνκερ στο τιμόνι της Κομισιόν.

Από την Οσάκα της Ιαπωνίας, όπου λαμβάνει χώρα η Σύνοδος Κορυφής του G20, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας.

Ωστόσο, όπως σχολιάζει το Bloomberg, θα ήταν κάπως «ειρωνικό» να προτείνει ο Κόντε τον Μάριο Ντράγκι καθώς  η κυβέρνηση  συνασπισμού έχει συχνά επιτεθεί στις πολιτικές της ΕΚΤ και ορισμένα από τα μέλη της έχουν ανοιχτά φλερτάρει με την ιδέα της αποχώρησης του ευρώ από την Ιταλία.

Ο Ντράγκι πιστώνεται  τη θωράκιση της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης κρίση στην ιστορία της, με το περιβόητο «ό,τι χρειαστεί» του 2012, που συνοδεύθηκε τα επόμενα χρόνια από άκρως δυναμικές αποφάσεις- κόντρα στις αντιδράσεις των Γερμανών.

Εκτιμάται ότι αρκετές χώρες θα στήριζαν την υποψηφιότητά του ενώ και ο ίδιος ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε σήμερα «υπερήφανος να δω έναν Ιταλό στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή