ΚΟΣΜΟΣ

Μέι σε Πούτιν: Σταματήστε τις ενέργειες αποσταθεροποίησης

Μέι σε Πούτιν: Σταματήστε τις ενέργειες αποσταθεροποίησης

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στην Οσάκα «να σταματήσει τις ενέργειες αποσταθεροποίησης που απειλούν το Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους του».

Χωρίς αυτό «δεν θα μπορέσει να υπάρξει εξομάλυνση των διμερών σχέσεων», προειδοποίησε η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ.

Επρόκειτο για την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά τη δηλητηρίαση του πρώην ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ το 2018 στο βρετανικό έδαφος.

Μέι σε Πούτιν: Σταματήστε τις ενέργειες αποσταθεροποίησης-1

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Τερέζα Μέι είπε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διαθέτει «ακλόνητες αποδείξεις ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη επίθεση αυτή».

Παρά την παγωμένη ατμόσφαιρα που κυριάρχησε στην συνάντηση, η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι «ανοικτή στην δυνατότητα μίας διαφορετικής σχέσης, αλλά για να γίνει αυτό, η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει διαφορετικό δρόμο».

Οι βρετανικές αρχές έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η διμερής αυτή συνάντηση δεν συνιστά εξομάλυνση των σχέσεων με τη Μόσχα.

Μέι σε Πούτιν: Σταματήστε τις ενέργειες αποσταθεροποίησης-2

Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε προ ημερών ότι «θέλει να γυρίσει την σελίδα που έχει σχέση με τους πράκτορες και τις επιθέσεις» στις σχέσεις με το Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ