Σφοδρή «εμφύλια» κριτική στον Τζο Μπάιντεν

Σφοδρή «εμφύλια» κριτική στον Τζο Μπάιντεν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμφιβολίες για την ικανότητα του Τζο Μπάιντεν να ρίξει γέφυρες προς το σύγχρονο Δημοκρατικό Κόμμα άφησε το ντιμπέιτ μεταξύ δέκα Δημοκρατικών υποψηφίων που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Ο 76χρονος τέως αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, που προπορεύεται σε κάποιες δημοσκοπήσεις, δέχθηκε σφοδρή κριτική από όλους τους συνυποψηφίους του.

Οι υποψήφιοι για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος είναι τόσοι πολλοί που χρειάστηκαν δύο ντιμπέιτ των δέκα ατόμων για να μιλήσουν όλοι. Επειτα από κλήρωση, οι δύο επικρατέστεροι, ο Μπάιντεν και ο αριστερός γερουσιαστής από το Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, βρέθηκαν αντιμέτωποι στο ίδιο ντιμπέιτ. «Τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν έχουμε τα κότσια να τα βάλουμε με τη Γουόλ Στριτ, τις ασφαλιστικές, τις φαρμακευτικές, το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα και τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων», είπε ο Μπέρνι Σάντερς. «Αν δεν έχουμε τα κότσια να τους αντιμετωπίσουμε, θα συνεχίσουμε να έχουμε σχέδια, να κουβεντιάζουμε και οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα παλεύουν». Ο Σάντερς προσέθεσε ότι η συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων έδειξε ότι αυτό που λείπει δεν είναι οι ιδέες αλλά το κουράγιο να εφαρμοστούν.

Ο Μπάιντεν επιχείρησε να προσπεράσει τις προκριματικές εκλογές, στρέφοντας τα βέλη του απευθείας κατά του Αμερικανού προέδρου. «Ο Τραμπ νομίζει ότι την Αμερική την έχτισε η Γουόλ Στριτ. Την Αμερική την έχτισε η απλή μεσαία τάξη. Ο Ντόναλντ Τραμπ μας έβαλε σε φρικτή θέση, έχουμε τεράστιες ανισότητες» είπε. Βρήκε όμως απέναντί του τη μαύρη γερουσιαστή από την Καλιφόρνια Καμάλα Χάρις, η οποία θύμισε ότι ο Μπάιντεν διαφωνούσε με την ανάμειξη μαθητών από σχολεία μαύρων και λευκών τη δεκαετία του ’70 και είχε δηλώσει νοσταλγία για το πόσο πολιτισμένη ήταν η συνεργασία του με ρατσιστές γερουσιαστές την εποχή εκείνη.

Η Χάρις κοίταξε απευθείας τον Μπάιντεν και είπε ότι τα λόγια του της προξένησαν πόνο. «Υπήρχε ένα κοριτσάκι στην Καλιφόρνια, που ήταν στη δεύτερη τάξη ενός μεικτού δημόσιου σχολείου και πήγαινε με πούλμαν στο σχολείο κάθε μέρα. Αυτό το κοριτσάκι ήμουν εγώ», είπε η Χάρις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή