Μυθικές τιάρες που φόρεσαν αυτοκράτειρες και βασίλισσες σε έκθεση στο Μονακό (φωτογραφίες)

Μυθικές τιάρες που φόρεσαν αυτοκράτειρες και βασίλισσες σε έκθεση στο Μονακό (φωτογραφίες)

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοσμήματα που φορέθηκαν από αυτοκράτειρες, βασίλισσες και πριγκίπισσες των ευρωπαϊκών παλατιών – με τις τιάρες σε περίοπτη θέση – συνθέτουν την έκθεση με τίτλο "Chaumet in Majesty, Jewels of Sovereigns since 1780" που θα φιλοξενηθεί από τις 12 Ιουλίου έως τις 28 Αυγούστου στο Μονακό.

Μυθικές τιάρες που φόρεσαν αυτοκράτειρες και βασίλισσες σε έκθεση στο Μονακό (φωτογραφίες)-1

Ο εμβληματικός γαλλικός οίκος Chaumet έχει δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 τιάρες από το 1780 έως σήμερα για βασιλείς και οικογένειες αριστοκρατών. 

Στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Grimaldi Forum θα παρουσιαστούν 250 κοσμήματα και αμέτρητες τιάρες, μεταξύ άλλων της αυτοκράτειρας Ιωσηφίνας και της πριγκίπισσας Γκρέις του Μονακό. 

Μυθικές τιάρες που φόρεσαν αυτοκράτειρες και βασίλισσες σε έκθεση στο Μονακό (φωτογραφίες)-2

Βασισμένη στις, πλούσιας κληρονομιάς, συλλογές του Chaumet, αλλά και στη γενναιόδωρη συμμετοχή μεγάλων μουσείων, ευρωπαϊκών οικογενειών και πολλών ιδιωτικών συλλογών, η μοναδική έκθεση,αποτελεί έναν ύμνο στο μεγαλείο της υψηλής κοσμηματοποιίας και ωρολογοποιίας από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Grimaldi Forum.

Μυθικές τιάρες που φόρεσαν αυτοκράτειρες και βασίλισσες σε έκθεση στο Μονακό (φωτογραφίες)-3

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή