Κιμ σε Τραμπ: Δεν περίμενα να σε συναντήσω σε αυτό το μέρος (βίντεο)

Κιμ σε Τραμπ: Δεν περίμενα να σε συναντήσω σε αυτό το μέρος (βίντεο)

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε τη συνοριακή γραμμή και με ένα βήμα πάτησε το πόδι του στο έδαφος της Βόρειας Κορέας χαρακτηρίστηκε ιστορική και απαθανατίστηκε από όλα τα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη – ο Τραμπ έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που πάτησε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας, κατά την συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα.

Συναντώντας τον Τραμπ  από την πλευρά της Νοτίου Κορέας στο  λεγόμενο «ειρηνικό χωριό» Panmunjom – μια κοινή περιοχή ασφαλείας (JSA) μήκους 400 μέτρων και πλάτους 800 μέτρων, όπου το 1953 υπογράφηκε η ανακωχή που σταμάτησε τον Κορεατικό πόλεμο – ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας τον υποδέχτηκε με χιούμορ, λέγοντας: «Δεν περίμενα να σε συναντήσω σε αυτό το μέρος»

Στη συνέχεια, ο Τραμπ με ένα βήμα πέρασε στη Βόρεια Κορέα, οι δύο άνδρες έκαναν μαζί μερικά βήματα και φωτογραφήθηκαν κάνοντας μία ιστορική χειραψία.

Στις κοινές δηλώσεις τους, οι δύο ηγέτες ήταν χαμογελαστοί και χαλαροί και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για αυτή την συνάντηση.

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον κόσμο», υπογράμμισε ο Τραμπ, δηλώνοντας έτοιμος να υποδεχθεί τον Κιμ στις ΗΠΑ. 

Από την πλευρά του ο Κιμ εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι δυνατό να ξεπεραστούν τα εμπόδια χάρη στην εξαιρετική σχέση που έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Το γεγονός ότι οι δύο χώρες, παρά την μακρά τους σχέση εχθρότητας, μπόρεσαν να δώσουν τα χέρια για την ειρήνη στον τόπο που συμβολίζει τη διαίρεση (…) δείχνει ότι το παρόν είναι καλύτερο από το παρελθόν», σημείωσε.

Τέλος, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για την επανάληψη των συνομιλιών για το πυρηνικό ζήτημα, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. «Η συνάντηση αυτή ήταν πολύ καλή, πολύ δυνατή (…) Θα δούμε τι μπορεί να γίνει», σημείωσε επίσης ο Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Skynews

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή