ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται αργότερα σήμερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται αργότερα σήμερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την οποία οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέλεξαν για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα παραστεί αργότερα σήμερα σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την έγκριση του οποίου χρειάζεται για να αναλάβει το αξίωμα.

Αξιωματούχος της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), δήλωσε ότι η φον ντερ Λάιεν θα βρεθεί στο κοινοβούλιο στο Στρασβούργο σήμερα το απόγευμα και θα παραστεί στη συνεδρίαση του ΕΛΚ στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας).

Σημειώνεται ότι για πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στη θέση του Ντόναλντ Τουσκ, προτάθηκε ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, ενώ για επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας -ως «διάδοχος» της Μονγκερίνι – ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωβουλής, Ζοζέπ Μπόρελ.

Για Πρόεδρο της ΕΚΤ στη θέση του Μάριο Ντράγκι, οι "28" πρότειναν τη νυν επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία αναμένεται να γίνει να γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της ΕΚΤ.