«Στο σφυρί» η γκαρνταρόμπα της Κλαούντια Καρντινάλε από τον Sotheby’s

«Στο σφυρί» η γκαρνταρόμπα της Κλαούντια Καρντινάλε από τον Sotheby’s

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γκαρνταρόμπα της Κλαούντια Καρντινάλε που εκτίθεται έως αύριο, Πέμπτη στον οίκο Sotheby's στο Παρίσι πριν πωληθεί σε δημοπρασία γύρω στις 9 Ιουλίου, αντανακλά ένα κεφάλαιο της ιστορίας της απελευθέρωσης της γυναίκας, δήλωσε η Ιταλίδα ηθοποιός.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι τα φορέματα αυτά δείχνουν ένα κεφάλαιο της ιστορίας, όχι μόνο της δικής μου, αλλά της γυναίκας γενικότερα. Είναι αισθητή, πιστεύω, αυτή η “απελευθέρωση” των γυναικών της γενιάς μου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Για την ειδική σύμβουλο μόδας του Sotheby's Τζούλια Γκιγιόν, πράγματι φαίνεται «μια κάποια εξέλιξη σε αυτή τη συλλογή, τα πρώτα βραδινά φορέματα είναι μάλλον αυστηρά, μετά έχουμε μια εμβληματική πιτζάμα ενός νέου τρόπου ζωής πιο χαλαρού, αλλά πάντα κομψού και στη συνέχεια πιο ελεύθερα φορέματα της δεκαετίας του 1970».

Κάθε κομμάτι είναι μια ξεχωριστή ανάμνηση για την κινηματογραφική σταρ, όπως ένα μίνι αμάνικο φόρεμα από μαύρο σατέν, με ροζ χάντρες στο στήθος και πράσινο και κόκκινο σατέν στο κάτω μέρος του.

Η Καρντινάλε το φόρεσε στην πρεμιέρα της ταινίας «Les Pétroleuses» (Δύο λησταρχίνες σαρώνουν το Γουέστ, 1971) του σκηνοθέτη Κριστιάν Ζακ, ένα κωμικό γουέστερν, στο οποίο πρωταγωνίστησε με την Μπριζίτ Μπαρντό.

«Είναι μια ευχάριστη ανάμνηση, όλος ο κόσμος μας ήθελε αντίζηλες, αλλά στην πραγματικότητα η μια συμπλήρωνε την άλλη», είπε η Καρντινάλε.

Το κεντημένο με χάντρες φόρεμα υψηλής ραπτικής της Nina Ricci, η αξία του οποίου εκτιμάται από 6.000 έως 8.000 ευρώ, που η Καρντινάλε φορούσε στην τελετή απονομής των Οσκαρ το 1965 θα είναι ένα από τα σημαντικά κομμάτια της δημοπρασίας.

«Μπορεί να ξεπεράσει τις 20.000 ευρώ», σύμφωνα με την Γκιγιόν. «Είναι ένα μυθικό ρούχο που η ηθοποιός φόρεσε σε μερικές εξαιρετικές περιπτώσεις».

«Η οικογένειά μου και εγώ συνειδητοποιήσαμε ότι τα φορέματα χρειάζονταν μεγαλύτερη φροντίδα από το να μένουν αφημένα στην Ιταλία. Η ιδέα για την πώλησή τους ήταν μια επιθυμία να τα μοιραστούν και άλλοι», είπε η 81 ετών ηθοποιός.

Τον Ιανουάριο, η δημοπρασία της γκαρνταρόμπας της Κατρίν Ντενέβ από τον οίκο Christie's που απέφερε συνολικά 900.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων).

Η δημοπρασία των φορεμάτων, των ταγιέρ και των παλτό, πρωινών και βραδινών, συνολικά 130 λαχνοί, θα καταχωρηθεί στον ιστότοπο του οίκου δημοπρασιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή