Στο Λονδίνο «κρύβεται» η σύζυγος του σεΐχη του Ντουμπάι

Στο Λονδίνο «κρύβεται» η σύζυγος του σεΐχη του Ντουμπάι

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πριγκίπισσα Χάγια Μπιν αλ Χουσέιν, σύζυγος του κυβερνήτη του Ντουμπάι, Σεΐχη Μοχάμεντ Αλ Μακτούμ, έχει βρει καταφύγιο στο Λονδίνο, μετά την απόδρασή της από το παλάτι, αφού εξέφρασε φόβους για τη ζωή της.

Ο δισεκατομμυριούχος 69χρονος σεΐχης έχει αναρτήσει ένα ποίημα στο lnstagram, με το οποίο εκφράζει το θυμό για μία άγνωστη γυναίκα, κατηγορώντας την για «προδοσία».

Η Χάγια γεννήθηκε στην Ιορδανία και σπούδασε στη Βρετανία παντρεύτηκε τον σεΐχη το 2004, αποτελώντας την έκτη –κατά σειρά- από τις συνολικά 23 συζύγους του.

Αρχικά κρυβόταν στη Γερμανία, όπου και ζήτησε άσυλο, άλλα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τώρα ζει σε σπίτι αξίας 107 εκατομμυρίων δολαρίων στο κεντρικό Λονδίνο και προετοιμάζεται για τη μία έντονη δικαστική διαμάχη με το βρετανικό δικαστήριο.

Τι όμως την ώθησε να «αποδράσει» από το Ντουμπάι;

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην πριγκίπισσα Χάγια ανακάλυψε προσφάτως ορισμένα γεγονότα που την ενόχλησαν έντονα σχετικά με την επιστροφή της κόρης του σεΐχη, η οποία είχε φύγει από τα ΗΑΕ με τη βοήθεια ενός Γάλλου, άλλα συνελήφθη στην Ινδία και εστάλη πίσω στο Ντουμπάι.

Η πριγκίπισσα είχε τότε υπερασπιστεί το Ντουμπάι για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Από τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πριγκίπισσα Χάγια έμαθε νέα στοιχεία για την υπόθεση και ως αποτέλεσμα η στάση των μελών της βασιλικής οικογένειας άρχισε να είναι εχθρική απέναντι της.

Υπάρχει βέβαια και διεθνές ενδιαφέρον σε αυτή την ιστορία, καθώς η πριγκίπισσα επιθυμεί από ότι φαίνεται να μείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν ο σύζυγος της απαιτήσει την επιστροφή της τότε θα προκαλέσει «διπλωματικό πονοκέφαλο» στη Βρετανία, η οποία έχει στενές σχέσεις με τα ΗΑΕ.

με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή