ΚΟΣΜΟΣ

Νταβίντ Σασόλι: Να βρούμε τη δύναμη να επανεκκινήσουμε τη διαδικασία ενοποίησης της ΕΕ

Νταβίντ Σασόλι: Να βρούμε τη δύναμη να επανεκκινήσουμε τη διαδικασία ενοποίησης της ΕΕ

Στο σύντομο διάγγελμά του προς την ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, αμέσως μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος Νταβίντ Σασόλι ευχαρίστησε τους ευρωβουλευτές της 9ης νομοθετικής περιόδου για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και υπογράμμισε τις προτεραιότητες που το Κοινοβούλιο θα πρέπει να επιδιώξει τα προσεχή χρόνια.

«Βρισκόμαστε εν μέσω μνημειωδών μεταβολών: η απασχόληση των νέων, το μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή, οι ψηφιακές εξελίξεις και νέες ισορροπίες στην παγκόσμια σκηνή, για να αναφέρω μόνο μερικές από αυτές, χρειάζονται νέες ιδέες και θάρρος» προέταξε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου.

Επίσης, μίλησε για την ανάγκη ενοποίησης της ΕΕ. «Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να επανεκκινήσουμε τη διαδικασία της ενοποίησης, αλλάζοντας την ΕΕ ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε σθεναρά στις ανάγκες των πολιτών και να προσφέρουμε πραγματικές απαντήσεις στις ανησυχίες τους, στην ολοένα αυξανόμενη αίσθηση απώλειας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το μεσημέρι οι ευρωβουλευτές, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας, εξέλεξαν με 345 ψήφους επί 667 εγκύρων τον Νταβίντ Σασόλι πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Νταβίντ Σασόλι θα ηγηθεί του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.

Γεννήθηκε στη Φλωρεντία στις 30 Μαΐου 1956. Διατελεί ευρωβουλευτής για την Ιταλία από το 2009, με το Δημοκρατικό Κόμμα, στα ψηφοδέλτια του οποίου επανεξελέγη στην περιφέρεια της κεντρικής Ιταλίας.

Οι ψηφοφορίες για την εκλογή των αντιπροέδρων και των κοσμητόρων θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα και την Πέμπτη το πρωί, αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ