Μέι: Απειλή για τη χώρα ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Μέι: Απειλή για τη χώρα ένα Brexit χωρίς συμφωνία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τους υποψηφίους διαδόχους της στην πρωθυπουργία της Βρετανίας θα προειδοποιήσει η Τερέζα Μέι, λέγοντας ότι ένα άτακτο Brexit απειλεί το μέλλον της χώρας, στην τελευταία της ομιλία ως πρωθυπουργός, απόψε, στο Περθ της Σκωτίας.

Η Μέι θα μεταβεί στη Σκωτία την παραμονή των συζητήσεων μεταξύ του Μπόρις Τζόνσον, του Τζέρεμι Χαντ και στελεχών των Τόρις στο Περθ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ολοένα και περισσότεροι Σκωτσέζοι ψηφοφόροι στρέφονται υπέρ της ανεξαρτησίας, ιδίως αν ο Μπόρις Τζόνσον αναδειχθεί πρωθυπουργός στις 22 Ιουλίου, μετά την ψηφοφορία των 160.000 μελών του Συντηρητικού Kόμματος. Δημοσκόπηση της εταιρείας Panelbase το περασμένο Σαββατοκύριακο για τους Sunday Times έδειξε ότι 51% των Σκωτσέζων επιθυμεί νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής εφόσον ο Μπόρις Τζόνσον πιέσει για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Σε χθεσινό της μήνυμα στο Twitter η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον αναφέρει: «Η επίσκεψη Μέι είναι κίνηση απελπισίας από μια πρωθυπουργό που δεν έδειξε κανέναν σεβασμό για το Kοινοβούλιο του Εδιμβούργου. Ο λαός της Σκωτίας, και όχι μία Συντηρητική πρωθυπουργός, είναι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον του Kοινοβουλίου και της χώρας μας». Η Στέρτζον έχει δηλώσει ότι στηρίζει τη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή