Στρατιωτική «φιέστα» Τραμπ για την 4η Ιουλίου

Στρατιωτική «φιέστα» Τραμπ για την 4η Ιουλίου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στην είσοδο του μνημείου του Αβραάμ Λίνκολν θα εκφωνήσει ομιλία ο Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ενώ το κτίριο θα πλαισιώνουν δύο άρματα μάχης και αεροσκάφη θα πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από το κέντρο της πρωτεύουσας. Αυτό είναι το πρόγραμμα που αποφάσισε ο Αμερικανός πρόεδρος, παραβιάζοντας βάναυσα το πρωτόκολλο, που θέλει την 4η Ιουλίου να είναι ημέρα εορτασμού των πατέρων του έθνους χωρίς αναφορές στο στράτευμα. Για τη σημερινή επέτειο ο Τραμπ επέλεξε να εστιάσει στη συμβολή του στρατεύματος στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία, γράφοντας στο Τwitter: «Μεγάλος εορτασμός “Χαιρετισμός στην Αμερική”.

Το Πεντάγωνο και οι μεγάλοι στρατιωτικοί μας ηγέτες είναι ενθουσιασμένοι γι’ αυτό». Υπερπτήσεις θα πραγματοποιήσουν το σμήνος επίδειξης του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, βομβαρδιστικά Β-2, το προεδρικό ελικόπτερο «Marine One» και το προεδρικό αεροσκάφος «Air Force One». Εντονες επικρίσεις έχει επίσης δεχθεί ο Τραμπ για την απόφασή του να προσφέρει εισιτήρια VIP σε μεγάλους δωρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Tην ιδέα γι’ αυτή την τελετή φέρεται να σκέφτηκε μετά την παρακολούθηση της στρατιωτικής παρέλασης στο Παρίσι τη 14η Ιουλίου 2017.

Στο μεταξύ, σημαντική υποχώρηση σημείωσαν τα ποσοστά δημοτικότητας του Δημοκρατικού υποψηφίου για το χρίσμα και τέως αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μεταξύ των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων. Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση αυτής της εβδομάδας, τα ποσοστά αποδοχής του μειώθηκαν στο ήμισυ μετά την εμφάνισή του στο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών υποψηφίων την περασμένη εβδομάδα. Εκεί η γερουσιαστής της Καλιφόρνιας Κάμαλα Χάρις επέκρινε έντονα τον Μπάιντεν για την άρνησή του να ψηφίσει υπέρ της μεταφοράς Αφροαμερικανών μαθητών σε σχολεία εύπορων συνοικιών τη δεκαετία του 1970 και για την αγαστή συνεργασία του με τους ρατσιστές γερουσιαστές Τάλματζ και Ιστλαντ τα πρώτα χρόνια του στη Γερουσία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή