Απειλές Ερντογάν για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο: Εάν χρειαστεί θα μιλήσουμε τη γλώσσα που καταλαβαίνουν

Απειλές Ερντογάν για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο: Εάν χρειαστεί θα μιλήσουμε τη γλώσσα που καταλαβαίνουν

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Τουρκία συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο εν μέσω των εντάσεων για τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα διστάσει να λάβει περαιτέρω μέτρα για την επίλυση του προβλήματος», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στην Κίνα.

«Κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα και έτσι θα συνεχίσουμε. Όμως αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν. Είναι απαράδεκτο όσοι δεν έχουν δικαιώματα εκεί (στην Ανατολική μεσόγειο) να προσπαθούν να αποκτήσουν κέρδη» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την Χουριέτ.

«Άλλωστε και η ‘"νότια Κύπρος"’ (Κυπριακή Δημοκρατία) δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα» τόνισε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την «ελληνοκυπριακή διοίκηση της "Νότιας Κύπρου"» ότι «προσπαθεί να εκφοβίσει την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’" με την δύναμη που παίρνει από την Ευρώπη».

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στην ΕΕ λέγοντας ότι «δεν ενεργεί ειλικρινά».

«Η "ΤΔΒΚ" υπήρξε θύμα σοβαρής αδικίας κατά την ένταξη της "Νότιας Κύπρου" στην ΕΕ, αν και δήλωσε «όχι» σε δημοψήφισμα [σε ένα σχέδιο ειρήνης] το 2004, ενώ η "Βόρεια Κύπρος" αποκλείστηκε, παρόλο που είπε «ναι». Η ΕΕ δεν έχει καταβάλει τα κονδύλια που θα έπρεπε στη Βόρεια Κύπρο. Πώς μπορούμε να εμπιστευθούμε την ΕΕ; Δεν είναι ειλικρινείς» είπε χαρακτηριστικά. 

Όσο  για τα F-35 και για τις πιθανές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι τυχόν άρνηση των ΗΠΑ να παραδώσουν στην Τουρκία τα πολεμικά αεροσκάφη τα οποία έχει αγοράσει θα ισοδυναμεί με «κλοπή». 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή