Η επόμενη «Μικρή Γοργόνα» θα είναι Αφροαμερικανή

Η επόμενη «Μικρή Γοργόνα» θα είναι Αφροαμερικανή

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 19χρονη Αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια της R&B Χάλι Μπέιλι θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Άριελ στη real life διασκευή της «Μικρής Γοργόνας», της ταινίας της Disney η παραγωγή της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2020.

Η νεαρή σταρ  που σχηματίζει το ντουέτο Chloe x Halle με την αδελφή της – και προστατευόμενη της Μπιγιονσέ – έγραψε στο Twitter ότι «το όνειρό της έγινε πραγματικότητα» και ανάρτησε ένα σκίτσο που απεικονίζει την πριγκίπισσα Άριελ – που έχει κοκκινωπά μαλλιά και το άσπρο δέρμα στα κινούμενα σχέδια – με σκούρο δέρμα και μαύρα μαλλιά.

Η είδηση πυροδότησε σχόλια στο Twitter, όπου οι λάτρεις της Άριελ ήταν διχασμένοι όσον αφορά το χρώμα του δέρματος που θα πρέπει να έχει, κατ' αυτούς, η ηρωίδα τους. 

Η Χάλι Μπέιλι δεν είναι ωστόσο η πρώτη Αφροαμερικανίδα που υποδύεται μια πριγκίπισσα της Disney με σάρκα και οστά. Το 1997, ήδη τα κινηματογραφικά στούντιο είχαν διαλέξει την τραγουδίστρια Μπράντι για να ερμηνεύσει τον ρόλο της Σταχτοπούτας.

Πέρυσι, η Disney δέχθηκε έντονες επικρίσεις γιατί «άσπρισε» την πριγκίπισσα Τιάνα στην ταινία "Wreck It Ralph 2" και χρειάστηκε να ξανακάνει αρκετές σκηνές από την αρχή μόλις μερικούς μήνες πριν από την προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων στις αίθουσες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή