Θερμή συνάντηση με τον Ιμάμογλου είχε ο Βαρθολομαίος

Θερμή συνάντηση με τον Ιμάμογλου είχε ο Βαρθολομαίος

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον νέο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συγχαίροντάς τον για τη νίκη του στις επαναληπτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου. Ο Oικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευχή να πορευθεί ο νέος δήμαρχος «με βάση τις αρχές του ειλικρινούς διαλόγου με όλες τις συνιστώσες της κοινωνίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων και των μειονοτικών δικαιωμάτων».

Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, ο οποίος προέρχεται από το κεμαλικό στρατόπεδο, υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα πολύτιμο το γεγονός ότι το Πατριαρχείο, ένας κορυφαίος θεσμός στον κόσμο, εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και ανήγγειλε ότι προτίθεται να δημιουργήσει έναν φορέα ο οποίος θα ασχολείται και θα συνεργάζεται με όλες τις θρησκείες της πόλης.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ Αγκυρας και Ουάσιγκτον για το ακανθώδες πρόβλημα των ρωσικών πυραύλων S-400. Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι, αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν τα μαχητικά αεροπλάνα F-35 που έχει παραγγείλει η Τουρκία, ως αντίποινα για την αγορά των ρωσικών πυραύλων, αυτό θα ισοδυναμεί με «κλοπή», δεδομένου ότι η χώρα του εκπληρώνει με ακρίβεια όλες τις υποχρεώσεις της. Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτίμησε ότι μετά την πρόσφατη συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ στην Ιαπωνία οι τόνοι έχουν πέσει από την πλευρά της Ουάσιγκτον και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το θέμα θα λυθεί χωρίς να επιβληθούν κυρώσεις στη χώρα του. Εσπευσε όμως να προσθέσει: «Φυσικά, δεν πρέπει να είμαστε αφελείς και υπεραισιόδοξοι ότι όλα θα συμβούν όπως τα λέει ο Τραμπ. Χρειάζεται προσοχή». Αναφορικά με τους S-400, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε: «Πρόκειται για αμυντικό όχι για επιθετικό σύστημα. Θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Γιατί να ενεργοποιηθούν οι S-400, όταν αυτό κοστίζει πολύ;».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή