Αφγανιστάν: 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αγορά επλήγη από ολμοβόλα

Αφγανιστάν: 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αγορά επλήγη από ολμοβόλα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν την Παρασκευή όταν μια αγορά στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν επλήγη από ολμοβόλα, ανακοίνωσε ο αφγανικός στρατός χθες Σάββατο, αποδίδοντας την ενέργεια αυτή στους ισλαμιστές αντάρτες του κινήματος των Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν πιθανόν είχαν στόχο ένα οδόφραγμα του στρατού κοντά στην αγορά, στην περιοχή Χουάτζα Σαμπζ Πος, στην επαρχία Φαριάμπ, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του αφγανικού στρατού, ο Χανίφ Ρεζάι.

«Δεκατέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και περίπου σαράντα τραυματίστηκαν», διευκρίνισε.

Οι Ταλιμπάν δεν έκαναν κανένα σχόλιο για την επίθεση αυτή.

Ο Ναΐμ Μουσαμίμ, διευθυντής των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας, επιβεβαίωσε τον απολογισμό, κάνοντας λόγο για 14 πτώματα και 39 τραυματίες, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, που διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία.

Τα θύματα που βρίσκονταν σε πιο σοβαρή κατάσταση διακομίστηκαν κατόπιν με ελικόπτερο στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, στην επαρχία Μπαλχ.

Εξάλλου επίσης την Παρασκευή βόμβα εξερράγη σε σιιτικό τέμενος στην επαρχία Γκάζνι, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, και τραυματίζοντας άλλα 14 παιδιά και έξι ενήλικους. Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία στοχοθετεί συχνά τους σιίτες, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Οι εχθροπραξίες ανάμεσα στους Ταλιμπάν και τον αφγανικό στρατό και τα σώματα ασφαλείας συνεχίζουν να μαίνονται, παρότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο ισλαμιστικό κίνημα και απεσταλμένους των ΗΠΑ στη Ντόχα για να τερματιστεί η σύρραξη, η αμερικανική εμπλοκή στην οποία οδεύει να συμπληρώσει 18 χρόνια.

Σήμερα οι Ταλιμπάν αναμένεται να συναντηθούν στη Ντόχα με εκπροσώπους διαφόρων αφγανικών οργανώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή