Σύλληψη δισεκατομμυριούχου για σεξουαλικά εγκλήματα

Σύλληψη δισεκατομμυριούχου για σεξουαλικά εγκλήματα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζέφρεϊ Επσταϊν, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος με τις άριστες πολιτικές διασυνδέσεις, συνελήφθη και διώκεται για πληθώρα υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης και σωματεμπορίας, που χρονολογούνται από το 2000.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, ο Επσταϊν, βαθύπλουτος χρηματιστής από τη Φλόριντα που διατηρούσε στενές σχέσεις με τον τέως Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον πρίγκιπα Ανδρέα της Βρετανίας, αλλά και τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, συνελήφθη στην περιοχή της Νέας Υόρκης και κρατείται. Αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή σήμερα. Σύμφωνα με πηγή που έχει καλή γνώση της υπόθεσης αλλά επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη, ο Επσταϊν κατηγορείται ότι κατέβαλλε χρήματα σε ανήλικα κορίτσια για μασάζ και τα κακοποιούσε σεξουαλικά στις επαύλεις του στη Φλόριντα και στη Νέα Υόρκη.

Ο Επσταϊν, 66 ετών σήμερα, κατάφερε το 2008 να έρθει σε συμφωνία με τον ομοσπονδιακό εφέτη Αλεξάντρ Ακόστα, προκειμένου να λήξει ομοσπονδιακή έρευνα σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση 40 κοριτσιών εφηβικής ηλικίας που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ισόβια φυλάκισή του. Ομολόγησε την ενοχή του όσον αφορά τις ελάσσονες πολιτειακές κατηγορίες που τον βάρυναν, παρέμεινε έγκλειστος στη φυλακή επί 13 μήνες, κατέβαλε ποσά οικονομικών διακανονισμών στα θύματα και καταγράφηκε στο αρχείο των σεξουαλικών εγκληματιών. Ο ομοσπονδιακός δικαστής Κένεθ Μάρα της Φλόριντα έκρινε στις αρχές του έτους ότι θα έπρεπε να έχουν ερωτηθεί και τα θύματα του Επσταϊν, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο, για τη συμφωνία. Απόφαση για το αν θα ακυρώσει τη συμφωνία αναμένεται να λάβει εντός των επομένων μηνών. Δεν είναι σαφές κατά πόσον –και στις δύο υποθέσεις, εκείνη του 2008 και τη σημερινή– εμπλέκονται τα ίδια θύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή