Σωματοφύλακες του Ερντογάν έβγαλαν τα όπλα σε υαπλλήλους του αεροδρομίου του Σαράγεβο

Σωματοφύλακες του Ερντογάν έβγαλαν τα όπλα σε υαπλλήλους του αεροδρομίου του Σαράγεβο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ ανδρών της ασφάλειας του Τούρκου προέδρου και υπαλλήλων του αεροδρομίου του Σαράγεβο σημειώθηκε σήμερα, κατά την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, για επίσημη διήμερη επίσκεψη. 

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα μια αστυνομική πηγή, οι σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου συνεπλάκησαν με Βόσνιους τελωνειακούς του αεροδρομίου. 

Οι σωματοφύλακες αρχικά είχαν μια λεκτική αντιπαράθεση με τους τελωνειακούς, με αφορμή τις διαδικασίες άφιξης και κατόπιν άρχισαν να σπρώχνουν τους υπαλλήλους. Αμέσως μετά, επέστρεψαν στο αεροπλάνο τους και βγήκαν από αυτό οπλισμένοι. Τα όπλα πάντως τα είχαν μέσα στις θήκες τους, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Dnevni Avaz.

Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν ο Ερντογάν βγήκε από το αεροπλάνο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα μέλη της τριμελούς βοσνιακής προεδρίας ήταν μάρτυρες του επεισοδίου.

"Ήταν επιθετικοί και συμπεριφέρονταν σαν να βρίσκονταν στη δική τους χώρα", είπε στο Avaz ο επικεφαλής της βοσνιακής συνοριοφυλακής Ζόραν Γκάλιτς "Δεν σεβάστηκαν τους νόμους μας και θα τους άξιζε να τους συλλάβουν", πρόσθεσε.

Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τους Τούρκους στρατιώτες που μετέχουν στην ειρηνευτική αποστολή της ΕΕ στη χώρα και θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία. Θα συμμετάσχει επίσης στη σύνοδο της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

"Η ειρήνη, η σταθερότητα, η ηρεμία και η ευημερία των Βαλκανίων είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί από απόσταση τις εξελίξεις σε αυτήν την περιοχή", είπε ο Τούρκος πρόεδρος προτού να αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη.

Αύριο Τρίτη ο Ερντογάν θα τιμήσει τα θύματα της σφαγής της Σρεμπρένιτσα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 24 ετών από τη χειρότερη ομαδική δολοφονία ανθρώπων στην Ευρώπη μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή