Μπ. Τζόνσον: Είμαστε έτοιμοι για Brexit στις 31 Οκτωβρίου

Μπ. Τζόνσον: Είμαστε έτοιμοι για Brexit στις 31 Οκτωβρίου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Την πρόθεσή του να εξασφαλίσει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, έστω και χωρίς συμφωνία, υπογράμμισε την Κυριακή ο επικρατέστερος για την ηγεσία των Συντηρητικών και τη διαδοχή τη Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία, Μπόρις Τζόνσον.

«Ημασταν σχεδόν έτοιμοι για Brexit στις 29 Μαρτίου και θα είμαστε πανέτοιμοι στις 31 Οκτωβρίου. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να μας κοιτάξουν κατάματα και να σκεφτούν, “Θεέ μου, αυτοί οι Βρετανοί θα φύγουν πραγματικά και θα φύγουν με αυτούς τους όρους”, αλλά πιστεύω ότι οι φόβοι του κοινού για έξοδο χωρίς συμφωνία είναι υπερβολικοί», είπε ο Τζόνσον μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση της Telegraph. Σε συνέντευξή του την ίδια ημέρα, ο Τζέρεμι Χαντ υποστήριξε ότι η δημοτικότητά του υπέστη απώλειες μεταξύ κάποιων Συντηρητικών ψηφοφόρων τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι ψηφοφόροι αυτοί «αναγνωρίζουν ότι ο ασφαλέστερος τρόπος για έξοδο από την Ενωση είναι η αποστολή πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, ο οποίος έχει κάποιες πιθανότητες διαπραγμάτευσης μιας συμφωνίας». Σε χθεσινή δημοσίευσή του στην ιστοσελίδα BrexitCentral, ο Μπόρις Τζόνσον επέκρινε τις δηλώσεις του αντιπάλου του για την ηγεσία των Τόρις, Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος χαρακτήρισε την 31η Οκτωβρίου «ψευδή προθεσμία».

Ο Τζόνσον έγραψε: «Χρειαζόμαστε αλλαγή πορείας. Γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπίζουμε την 31η Οκτωβρίου ως πραγματική προθεσμία για έξοδο από την Ε.Ε., ό,τι και να γίνει». Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου τόνισε ότι νιώθει «βαθύ αίσθημα προσωπικής ευθύνης για το Brexit», για να προσθέσει ότι «δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες. Οφείλουμε να παραδώσουμε το Brexit, να ενώσουμε τη χώρα και να νικήσουμε τον Τζέρεμι Κόρμπιν και τους Εργατικούς».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή