Ανθρωπος – αράχνη στο Λονδίνο

Ανθρωπος – αράχνη στο Λονδίνο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα εξαιρετικά επικίνδυνο ακροβατικό αποπειράθηκε χθες ένας άνθρωπος – αράχνη, αναρριχώμενος με γυμνά χέρια και χωρίς προστατευτικά στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Λονδίνου, το λεγόμενο Shard. Πολλοί από τους αυτόπτες μάρτυρες του ριψοκίνδυνου εγχειρήματος βιντεοσκόπησαν την εντυπωσιακή αναρρίχηση και ανήρτησαν φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στα ΜΜΕ η βρετανική αστυνομία, «οι δυνάμεις της ειδοποιήθηκαν στις 5.15 π.μ. της Δευτέρας 8 Ιουλίου ότι ένας άνθρωπος σκαρφάλωνε χωρίς σχοινιά ούτε εξοπλισμό στον ουρανοξύστη που είναι κοντά στον Τάμεση, στο κέντρο του Λονδίνου. Οι υπηρεσίες διάσωσης έσπευσαν στην περιοχή και ο άνδρας τελικά εισήλθε στο κτίριο και βρίσκεται μαζί με αστυνομικούς. Δεν συνελήφθη». Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος φιλοδοξεί να αναρριχηθεί στον ύψους 310 μέτρων ουρανοξύστη.

Πολλοί ορειβάτες το αποπειράθηκαν, ανάμεσά τους και ο χρήστης του YouTube CassOnline, o oποίος το 2017 κατάφερε να σκαρφαλώσει από την πλατφόρμα δημόσιας θέασης μέχρι την κορυφή. Αλλά και το 2013, μια ομάδα ακτιβιστών της Greenpeace σκαρφάλωσε στο πανύψηλο κτίριο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την εξόρυξη πετρελαίου στον αρκτικό κύκλο.

Την περασμένη χρονιά, το Shard διασφάλισε περιοριστικό διάταγμα για τον Αλέν Ρομπέρ, τον ορειβάτη γνωστό με το ψευδώνυμο Γάλλος Ανθρωπος – Αράχνη, προκειμένου να τον αποτρέψει από το να σκαρφαλώσει στο κτίριο. Το Shard, ουρανοξύστης κατασκευασμένος από γυαλί και μέταλλο, έργο του Ιταλού Ρέντσο Πιάνο, είναι το ψηλότερο κτίριο στη Βρετανία. Στεγάζει γραφεία, μπαρ και εστιατόρια.

«Αντιμετωπίσαμε ένα περιστατικό στο Shard. Ενας άνθρωπος σκαρφάλωνε στον ουρανοξύστη», ανακοίνωσε η Real Estate Management (REM), που διαχειρίζεται τον ουρανοξύστη, χωρίς να διευκρινίσει τα κίνητρα του άνδρα. «Η αστυνομία απέκλεισε για λόγους ασφαλείας περιοχές γύρω από τον ουρανοξύστη, οι οποίες σταδιακά παραδόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία», προσέθεσε η εταιρεία, τονίζοντας ότι «η δημόσια ασφάλεια των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται και επισκέπτονται τον ουρανοξύστη Shard και τις γειτονικές περιοχές έχουν τεράστια σημασία για εμάς. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε από αυτή την επικίνδυνη δραστηριότητα.

Θα βοηθήσουμε την αστυνομία με την έρευνά της» Εκπρόσωπος του Αλέν Ρομπέρ δήλωσε ότι αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ινδονησία, άρα δεν ήταν αυτός ο άνδρας που σκαρφάλωνε στο Shard.

Τον Οκτώβριο του 2018 ο Ρομπέρ, 56 ετών τότε, είχε σκαρφαλώσει με γυμνά χέρια και χωρίς εξοπλισμό σε έναν ουρανοξύστη 46 ορόφων στο City, παραλύοντας την κυκλοφορία σε ένα μέρος του οικονομικού κέντρου του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή