Τραμπ: «Ανόητη» η Τερέζα Μέι, «παλαβός» ο Βρετανός πρέσβης

Τραμπ: «Ανόητη» η Τερέζα Μέι, «παλαβός» ο Βρετανός πρέσβης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαστάσεις λαμβάνει η διπλωματική κρίση ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο ύστερα από τη διαρροή τηλεγραφημάτων του Βρετανού πρεσβευτή στις ΗΠΑ Κιμ Ντάροτς, στα οποία η κυβέρνηση Τραμπ χαρακτηριζόταν «δυσλειτουργική», «αδέξια» και «ανίκανη».

Αφού ξεκαθάρισε, το βράδυ της Δευτέρας, ότι η κυβέρνησή του δεν θα έχει στο εξής καμία επαφή με τον Ντάροτς, ο Ντόναλντ Τραμπ ξεσπάθωσε χθες εναντίον του, αλλά και εναντίον της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, στο Twitter. «Αυτός ο παλαβός πρεσβευτής που μας πάσαρε το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ δεν είναι κάποιος που μας ενθουσιάζει, είναι πολύ ηλίθιος τύπος», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος. Σε άλλο σημείο τον χαρακτηρίζει «πομπώδη ανόητο» και προσθέτει: «Θα έπρεπε να μιλήσει στη δική του κυβέρνηση και στην πρωθυπουργό Μέι για την αποτυχημένη διαπραγμάτευση γύρω από το Brexit – και όχι να αναστατώνεται με τη δική μου κριτική. Υπέδειξα στην Τερέζα πώς να πετύχει συμφωνία, αλλά αυτή ακολούθησε τον δικό της, ανόητο τρόπο», προσέθεσε ο Τραμπ.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι είχε δηλώσει ότι ο Ντάροτς θα παραμείνει πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ με την πλήρη υποστήριξη της πρωθυπουργού. «Καταστήσαμε σαφές στις ΗΠΑ ότι η διαρροή ήταν άκρως ατυχής και ότι η επιλεκτική δημοσιοποίηση αποσπασμάτων δεν αντανακλά τις στενές μας σχέσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ δήλωσε ότι θα ζητήσει συγγνώμη από την κόρη του Αμερικανού προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, την οποία θα συναντήσει εντός της εβδομάδας στην Ουάσιγκτον.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή