Η Άγκυρα προειδοποιεί την Ουάσιγκτον να μην λάβει μέτρα που θα βλάψουν τις διμερείς σχέσεις εξαιτίας των S-400

Η Άγκυρα προειδοποιεί την Ουάσιγκτον να μην λάβει μέτρα που θα βλάψουν τις διμερείς σχέσεις εξαιτίας των S-400

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να αποφύγουν ενέργειες που θα βλάψουν τις διμερείς σχέσεις, μία ημέρα αφού η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Μόργκαν Όρταγκους επανέλαβε ότι η Άγκυρα θα αντιμετωπίσει «πραγματικές και αρνητικές επιπτώσεις», αν αποκτήσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε σήμερα ότι τα σχόλια της Όρταγκους δεν συνάδουν με το πνεύμα και το περιεχόμενο των συζητήσεων μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών, του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οσάκα τον προηγούμενο μήνα.

«Καλούμε την αμερικανική πλευρά να αποφύγει να λάβει λάθος μέτρα, πέραν της διπλωματίας και του διαλόγου, τα οποία θα βλάψουν τις σχέσεις» μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, υπογράμμισε ο Χαμί Ακσόι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση στο αίτημά της να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας για να εξετάσει τις επιπτώσεις της αγοράς των S-400 από την Άγκυρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή