ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ριμπολόβλεφ πούλησε και το τελευταίο στρέμμα γης που είχε αγοράσει από τον Τραμπ

Ο Ριμπολόβλεφ πούλησε και το τελευταίο στρέμμα γης που είχε αγοράσει από τον Τραμπ

Ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης του Σκορπιού, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, πούλησε την περασμένη εβδομάδα το τελευταίο από τα τρία τεμάχια γης στο Παλμ Μπιτς (Palm Beach) στη Φλόριντα, τα οποία είχε αγοράσει από τον πρόεδρο Τράμπ το 2008 έναντι 95 εκατομμυρίων δολαρίων, όταν ακόμη ήταν νυμφευμένος με την σύζυγό του Γιελένα. 

Η έκταση πουλήθηκε έναντι 37,29 εκατομμυρίων δολαρίων (το 2018 άξιζε  42 εκατομμύρια δολάρια το 2018) γράφει η ρωσική εφημερίδα Vedomosti επικαλούμενη την Mansion Global. Τα δύο άλλα τεμάχια είχαν πουληθεί νωρίτερα έναντι 34,4 και 37 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

Ο Ριμπολόβλεφ πούλησε και το τελευταίο στρέμμα γης που είχε αγοράσει από τον Τραμπ-1
@mansionglobal.com

Ο εκπρόσωπος του Ριμπολόβλεφ, τον οποίο επικαλείται η ρωσική RBK, επιβεβαίωσε την αγοραπωλησία, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Το οικόπεδο που πουλήθηκε πρόσφατα αυτό επρόκειτο να γίνει μόνιμη κατοικία της οικογένειας, όπως δήλωσε γνωστός της οικογενείας στην RBK. Ωστόσο στα τέλη του έτους η σύζυγος του Γιελένα Ριμπολόβλεβα υπέβαλε αίτηση διαζυγίου και δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία του συζύγου της. Εξαιτίας της εξέλιξης αυτής το κτήμα στο Παλμ Μπιτς παρέμενε αναξιοποίητο για πολλά χρόνια.

Μετά την έκδοση του διαζυγίου ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να το πουλήσει. Η έπαυλη που υπήρχε στο κτήμα κατεδαφίστηκε όπως του είχαν συστήσει οι σύμβουλοι του και η όλη έκταση χωρίστηκε σε τρία οικόπεδα. 

Ο Ριμπολόβλεφ πούλησε και το τελευταίο στρέμμα γης που είχε αγοράσει από τον Τραμπ-2

Από την πώληση του, επισημαίνει η RBK, o Ριμπολόβλιεφ αποκόμισε επιπλέον 13 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2016 όταν ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος, η αγορά της έκτασης αυτής από τον Ριμπολόβλεφ είχε γίνει σημείο ιδιαίτερης αναφοράς στα μέσα ενημέρωσης. 

Το 2017 ο γερουσιαστής Ρον Γουάιντεν είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να πραγματοποιηθεί έλεγχος για την συναλλαγή αυτή μεταξύ Τραμπ και Ριμπαλόβλεφ. Ο Γουάιντεν είχε επιστήσει την προσοχή στο ότι ό Τραμπ έχοντας αγοράσει το τεμάχιο αυτό το 2004 έναντι 42,35 εκατομμυρίων δολαρίων, το πούλησε τέσσερα χρόνια αργότερα στην τιμή των 95 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ