Ισόβια σε Ιρακινό δολοφόνο 14χρονη

Ισόβια σε Ιρακινό δολοφόνο 14χρονη

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΖΜΠΑΝΤΕΝ. Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε χθες από τη γερμανική δικαιοσύνη ο 22χρονος Ιρακινός Αλί Μπασάρ, ο οποίος πέρυσι τον Μάιο βίασε και σκότωσε τη 14χρονη Γερμανίδα Σουζάνα Φέλντμαν κοντά στη Φρανκφούρτη. Μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, ο Μπασάρ είχε διαφύγει στο ιρακινό Κουρδιστάν, όπου συνελήφθη και εκδόθηκε με διαδικασίες-εξπρές στη Γερμανία.

Ο Μπασάρ άκουσε ανέκφραστος την απαγγελία της ποινής, ενώ δεν έδειξε την παραμικρή μεταμέλεια στη διάρκεια της δίκης. Ο 22χρονος παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου του Βιζμπάντεν ότι στραγγάλισε τη Φέλντμαν και έθαψε τη σορό της σε χερσότοπο, αλλά υποστήριξε ότι η σεξουαλική επαφή ήταν συναινετική. Οταν βρέθηκε το πτώμα της άτυχης κοπέλας, μία εβδομάδα αργότερα, δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί ιατροδικαστικώς τι ακριβώς είχε συμβεί. Ομως, με βάση μαρτυρίες και άλλα στοιχεία, το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Μπασάρ προσπάθησε να καλύψει τον βιασμό.

Ο τότε 21 ετών Μπασάρ ήταν γνωστός στις Αρχές ως εμπλεκόμενος σε βίαια περιστατικά. Συγκάτοικοι στον ξενώνα όπου διέμενε με τους γονείς του και τα οκτώ αδέλφια του δήλωσαν ότι ήταν μπλεγμένος σε συμμορίες ναρκωτικών, κρατούσε μαχαίρι και θεωρούσε ότι βρισκόταν πάνω από τον νόμο. Το δικαστήριο προσδιόρισε ότι πάσχει από διαταραχή προσωπικότητας, η οποία καθιστά αδύνατη κάθε αίσθηση σύνδεσης με τους συνανθρώπους του, στοιχείο που δεν αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό.

Ούτε σε 15 χρόνια

«Δεν είναι όλοι ένοχοι με τον ίδιο τρόπο», είπε ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο κατηγορούμενος δεν έδειξε την παραμικρή συγκίνηση ούτε μπροστά στη μητέρα της Φέλντμαν. Λόγω της «βαρύτητας της ενοχής», ο 22χρονος δεν προβλέπεται να βγει από τη φυλακή ούτε σε 15 χρόνια, όπως συμβαίνει σε μερικές περιπτώσεις ισόβιας κάθειρξης.

«Εγώ έχω ήδη καταδικαστεί σε ισόβια και δεν έχω κανέναν τρόπο να πάρω απαλλαγή», είπε η μητέρα της Φέλντμαν την περασμένη εβδομάδα στο δικαστήριο. Απευθυνόμενος στη μητέρα, ο δικαστής είπε ότι όσα συνέβησαν δεν ήταν δικό της σφάλμα και ότι η ευθύνη βαρύνει εξ ολοκλήρου τον δράστη. Η Σουζάνα ήταν ερωτευμένη με ένα από τα μικρότερα αδέλφια του Μπασάρ. Ενα βράδυ που είχε δηλώσει ότι θα κοιμηθεί σε μια φίλη της, ο 21χρονος την έπεισε να βγει έξω μαζί του. Λίγες ημέρες αργότερα, ολόκληρη η οικογένεια Μπασάρ έφυγε από τη Γερμανία με πλαστά διαβατήρια, στοιχείο που μετέτρεψε την υπόθεση σε ακόμη μεγαλύτερο σκάνδαλο. Σε αυτό προσετέθη η πληροφορία ότι το αίτημα ασύλου του Αλί Μπασάρ είχε απορριφθεί, όμως παρ’ όλα αυτά παρέμενε στη χώρα.

Υστερα από γερμανικό αίτημα, οι αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν συνέλαβαν άμεσα τον Μπασάρ, ενώ εν συνεχεία Γερμανοί κομάντος μαζί με τον αρχηγό της γερμανικής αστυνομίας Ντίτερ Ρόμαν αυτοπροσώπως μετέβησαν στο Αρμπίλ, πήραν τον συλληφθέντα και τον μετέφεραν στη Γερμανία προκειμένου να δικαστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή