ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Επσταϊν με βίασε σε ηλικία 14 ετών»

«Ο Επσταϊν με βίασε σε ηλικία 14 ετών»

Η Τζένιφερ Αραόζ ήταν μόλις 14 ετών όταν την πλησίασε μια νεαρή γυναίκα έξω από το γυμνάσιό της, στη Νέα Υόρκη, το φθινόπωρο του 2001. Η γυναίκα έδειχνε πολύ φιλική, αλλά και γεμάτη απορίες. Δεν σταμάτησε να απευθύνει στην Αραόζ προσωπικές ερωτήσεις για την οικογένειά της, την ανατροφή της, την οικονομική της κατάσταση. Λίγο αργότερα άρχισε να της διηγείται για έναν άνδρα που γνώριζε, ο οποίος ήταν πολύ ευγενικός αλλά και πολύ πλούσιος και ζούσε σε μικρή απόσταση από το γυμνάσιο. Ονομαζόταν, την πληροφόρησε η γυναίκα, Τζέφρι Επσταϊν.

Τις λίγες πρώτες φορές που η Αραόζ επισκέφθηκε την έπαυλη του Επσταϊν στο Μανχάταν, το μόνο που έκαναν ήταν να κουβεντιάζουν, ενώ πάντα τη συνόδευε η νεαρή. Η κατάσταση άλλαξε σταδιακά και στην πρώτη επίσκεψή της στην έπαυλη χωρίς συνοδεία ο Επσταϊν τής επέδειξε ολόκληρο το οίκημα, καταλήγοντας σε αυτό που ήταν το αγαπημένο του δωμάτιο από ολόκληρο το σπίτι, όπως κατήγγειλε η Αραόζ. Πάνω στο δάπεδο υπήρχε ένα κρεβάτι μασάζ, ενώ στον τοίχο κρεμόταν ένας πίνακας που απεικόνιζε μια γυμνή νεαρή γυναίκα.

Οπως η ίδια παραδέχεται, επέστρεψε πολλές φορές στο συγκεκριμένο δωμάτιο. Συχνά εξαναγκαζόταν να γδύνεται και να μένει μόνο με το εσώρουχο, στη συνέχεια υποχρεωνόταν να κάνει μασάζ στον Επσταϊν – πρακτική που πάντα κατέληγε σε αυτοϊκανοποίησή του. Τότε της έδινε 300 δολάρια και την άφηνε να φύγει. Το φθινόπωρο του 2002, ο βαθύπλουτος χρηματιστής την εξανάγκασε να κάνει περισσότερα, λέγοντάς της να αφαιρέσει και το εσώρουχό της. «Με βίασε χρησιμοποιώντας βία. Ηξερε πολύ καλά τι έκανε», δήλωσε η Αραόζ στο ειδησεογραφικό δελτίο του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού NBC.

Εναντίον του Επσταϊν έχουν ασκηθεί κατηγορίες για σωματεμπορία και σεξουαλική κακοποίηση σε Νέα Υόρκη και Φλόριντα κατά την περίοδο 2002-2005. Και ενώ οι καταγγελίες προς το πρόσωπό του διαδέχονται η μία την άλλη, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι Ρεπουμπλικανοί υποστηρίζουν τον υπουργό Εργασίας Αλεξ Ακόστα, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας κριτικής για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Τζέφρι Επστάιν, την εποχή που ήταν εισαγγελέας στη Φλόριντα. Με τη συμφωνία που συνήψε μαζί του το 2008, ο Ακόστα τον προφύλαξε ουσιαστικά από πολυετή κάθειρξη για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανηλίκους.