Η Μέρκελ καλωσόρισε καθιστή την πρωθυπουργό της Δανίας μετά τα «επεισόδια τρόμου»

Η Μέρκελ καλωσόρισε καθιστή την πρωθυπουργό της Δανίας μετά τα «επεισόδια τρόμου»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθιστή υποδέχθηκε η Αγκελα Μέρκελ, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο, την πρωθυπουργό της Δανίας, μία ημέρα αφότου εμφανίστηκε να τρέμει δίπλα στον Φινλανδό πρωθυπουργό, το τρίτο επεισόδιο τρόμου που είχε η Μέρκελ σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν κάθισε δίπλα στη Μέρκελ κατά την υποδοχή με στρατιωτικές τιμές που της επιφυλάχθηκε στο Βερολίνο, πριν οι δύο γυναίκες βαδίσουν προς την καγκελαρία. Η Μέρκελ δεν φάνηκε να τρέμει και χαμογελούσε πλατιά.

Η Μέρκελ καλωσόρισε καθιστή την πρωθυπουργό της Δανίας μετά τα «επεισόδια τρόμου»-1

Μετά τη συνάντησή της χθες, Τετάρτη, με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Άντι Ρίνε, η καγκελάριος είπε ότι «επεξεργάζεται» αυτά τα επεισόδια που πρωτοεμφανίσθηκαν στα μέσα Ιουνίου, όμως επέμεινε πως είναι καλά και πως «όπως ήρθε μια μέρα, έτσι και θα φύγει».

Η Μέρκελ καλωσόρισε καθιστή την πρωθυπουργό της Δανίας μετά τα «επεισόδια τρόμου»-2

Σήμερα η Μέρκελ και η Φρέντρικσεν κάθισαν σε λευκές καρέκλες μπροστά από το γραφείο της καγκελαρίου ενώ ανακρούονταν οι εθνικοί ύμνοι.

Οι καρέκλες είχαν τοποθετηθεί σ' ένα μικρό βάθρο όπου η καγκελάριος και οι εκάστοτε καλεσμένοι της ακούν συνήθως όρθιοι τους εθνικούς ύμνους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή