Γερμανία: Υπό παρακολούθηση 600 κήρυκες μίσους

Γερμανία: Υπό παρακολούθηση 600 κήρυκες μίσους

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Μετά δύο χρόνια μελέτης του λεγόμενου «ταυτοτικού κινήματος» στη Γερμανία, οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να το κατατάξουν στους ακροδεξιούς σχηματισμούς. Η κατάταξη αυτή δίνει στις αρχές το ελεύθερο να εντείνουν την παρακολούθηση των μελών του κινήματος, τα οποία εκτιμάται ότι αριθμούν περί τα 600. Η Ομοσπονδιακή Αρχή Προστασίας του Συντάγματος (BfV) υποστήριξε ότι οι αρχές οφείλουν να παρακολουθούν όχι μόνο τους βίαιους εξτρεμιστές, αλλά και αυτούς που υποκινούν με τον λόγο τους ρατσιστικά μίση. Η σχετική συζήτηση ήρθε στην επικαιρότητα στη Γερμανία μετά τη δολοφονία του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού Λίμπκε από ακροδεξιό που ήταν αντίθετος με την ανθρωπιστική προσέγγιση στο μεταναστευτικό. Το ερώτημα που ετέθη ήταν σε ποιο βαθμό τα κηρύγματα φυλετικού μίσους όπλισαν το χέρι του δράστη.

Το ζήτημα θέτει λεπτά ερωτήματα ισορροπιών ανάμεσα στην ελευθερία της έκφρασης και την προστασία του γερμανικού δημοκρατικού συστήματος. «Αυτοί οι λεκτικοί εμπρηστές αμφισβητούν την ισότητα και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, μιλούν για ξένη εισβολή, ενισχύουν τη δική τους ταυτότητα για να μειώσουν άλλους και σπέρνουν εχθρότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της BfV Τόμας Χάλντενβανγκ. Κάποια στελέχη του αντιμεταναστευτικού κόμματος AfD έχουν δεσμούς με το «ταυτοτικό κίνημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή