Βρετανία: Απαιτεί συγγνώμη από Τζόνσον για απειλές εναντίον του

Βρετανία: Απαιτεί συγγνώμη από Τζόνσον για απειλές εναντίον του

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Συγγνώμη από τον επικρατέστερο υποψήφιο για την πρωθυπουργία της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον απαιτεί δημοσιογράφος τον οποίο ο τέως υπουργός Εξωτερικών εμφανιζόταν πρόθυμος να βάλει να τον πλακώσουν στο ξύλο.  Η υπόθεση χρονολογείται στο 1990, όταν ο Τζόνσον φέρεται ότι αποκάλυψε τη διεύθυνση του δημοσιογράφου της ταμπλόιντ εφημερίδας News of the World, Στιούαρτ Κόλιερ, στον φίλο του Νταρίους Γκάπι, ο οποίος ήθελε να του σπάσει τα πλευρά σε αντίποινα για έρευνα που πραγματοποίησε εις βάρος του. Ο ρεπόρτερ είπε στην εφημερίδα Guardian πως εκείνη την εποχή τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είχαν τρομοκρατηθεί από την απειλή και πως ο μέλλων πρωθυπουργός της χώρας τού οφείλει μια συγγνώμη.

Ο ίδιος ο Τζόνσον είχε ισχυριστεί ότι αστειευόταν όταν προέβη στην επίμαχη δήλωση, η οποία, σημειωτέον, ηχογραφήθηκε και είδε το φως της δημοσιότητας. Στο μεταξύ, ο Τζόνσον θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μέσα στους πρώτους δύο μήνες της θητείας του, προκειμένου να διαπραγματευθεί διμερή συμφωνία για το εμπόριο, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό έγραψε η εφημερίδα The Times, επικαλούμενη έναν από τους συμμάχους του τέως υπουργού Εξωτερικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή